Inzameling voor een warme maaltijd

NIEUW-WEST - Het aantal klanten bij de voedselbank stijgt. De verwachting is dat dit aantal het komende jaar flink verder oploopt. Dit is mede het gevolg van corona en de hierdoor ingezette economische krimp.

De behoefte aan levensmiddelen is om die reden groot. Ook komt december eraan, fijn om dan extra producten te kunnen inzamelen. Om die reden organiseert Albert Heijn de komende twee weken een inzamelingsactie. In ruim 250 winkels van Albert Heijn kunnen klanten tot 22 november producten voor de warme maaltijd doneren.

“Het is van belang dat mensen met een inkomstterugval en hoge vaste lasten, kijken of ze in aanmerking komen voor de voedselbank en tijdig aan de bel trekken, zodat ze zich in deze tijd niet in de schulden steken. De voedselbank kan net dat steuntje in de rug zijn, om door een moeilijke periode te komen”, aldus Bestuursvoorzitter Leo Wijnbelt van Voedselbanken Nederland.

De behoefte van de voedselbank aan levensmiddelen wordt door de coronacrisis groter. Meer dan ooit zijn de 172 voedselbanken afhankelijk van donaties om het werk goed te doen.