Telefooncirkels van start

NIEUW-WEST - Een telefooncirkel is een groepje senioren dat elkaar iedere ochtend even belt en vraagt hoe het ermee gaat. Bewonersorganisatie Eigenwijks ondersteunt diverse telefooncirkels. Recent zijn de telefooncirkels in De Aker, Sloten, Nieuw Sloten en Osdorp van start gegaan.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij opbouwwerkers Doreen van den Berg (De Aker), Stefania Maginzali (Sloten en Nieuw Sloten) en Assia Ameziane (Osdorp). Van den Berg: “Wij spreken veel bewoners in de buurt. Een mijnheer vertelde dat hij in de coronatijd nergens naartoe kan. Hij wil via de telefoon graag in contact komen met leeftijdgenoten. Zo kwam bij Eigenwijks het idee voor een telefooncirkel tot stand.”

Maginzali: “Een groepje senioren vormt samen de telefooncirkel. Iedere ochtend bellen zij elkaar, in een vaste volgorde. De begeleider van een cirkel belt de eerste bewoner in het rijtje. Deze belt vervolgens naar de volgende deelnemer in de cirkel. Tot de cirkel zich met een belletje naar de begeleider weer sluit." Aansluiten? Sloten en Nieuw Sloten: Stefania Maginzali, 06 3331 9681; De Aker: Doreen van den Berg, 06 2863 9214; Osdorp: Assia Ameziane, 06 2850 0422.