Behoud de Bieb heeft effect

De inzet en doorzettingsvermogen van actiegroep Behoud de Bieb, voor een nieuwe vorm van OBA in Slotervaar-Zuid, is tot nu toe niet voor niets geweest. In september vorig jaar heeft de actiegroep een protestactie gevoerd bij de sluiting van de OBA in Slotervaart aan het Sierplein.

Eerst heeft de groep het ongenoegen over de gang van zaken met afgevaardigden van de directie van de OBA gedeeld. Daarna heeft Behoud de Bieb zich ontwikkeld tot een meer oplossingsgerichte organisatie.

De OBA vroeg de groep criteria op te stellen voor een nieuwe vorm van OBA in Slotervaart-Zuid. In een proces van meer dan een jaar hebben beide partijen geleerd om naar elkaar te luisteren en zijn er duidelijke wensen opgesteld voor een toekomstige OBA functie.

In oktober is een bijeenkomst met de OBA geweest waarbij nu drie ambtenaren van het stadsdeel zich hebben aangesloten. Behoud de Bieb had op deze bijeenkomst aangedrongen toch al wetende, dat er niet heel veel nieuws zou zijn. ''Wij vinden het belangrijk, dat we met elkaar een vertrouwensruimte creƫren.

In deze ruimte kunnen we met elkaar in de eerste plaats als mens spreken en daar na pas met een pet op. En inderdaad konden de ambtenaren en de vertegenwoordiger van de OBA niets zeggen.

Het met ons delen van hun optimisme voor een oplossing heeft bij ons vertrouwen gewekt. Voor het eind van het jaar horen we meer. Volg ons op Facebook, Behoud de Bieb'', aldus een vertegenwoordiger van de actiegroep.