Meer groen en ontmoeting bij winkelcentrum Nieuw-Sloten

NIEUW-WEST - Winkelcentrum Nieuw-Sloten blijft ook in de toekomst de plek voor bewoners, ondernemers en bezoekers voor hun dagelijkse boodschappen. Met meer ontmoetingsplaatsen en verbetering van groen en uitstraling. Daar zijn ruim duizend deelnemers aan de online vragenlijst naar de herinrichting van dit winkelcentrum het roerend over eens.

“Goed om te zien dat zoveel inwoners betrokken zijn"

De vragenlijst was in opdracht van stadsdeel Nieuw-West en bedoeld als eerste stap voor het nieuw ontwerp. Ronald Mauer, portefeuillehouder Economie binnen stadsdeel Nieuw West, ziet het als een mooie aanzet. “Goed om te zien dat zoveel inwoners betrokken zijn en zich voelen bij de herinrichting van de openbare ruimte van het winkelcentrum Nieuw-Sloten. Een mooie uitgangssituatie.”

Ook hoog op de wensenlijst van deelnemers staat verbetering van de verkeerskundige knelpunten rond fietspad en de kruising bij het parkeerterrein Hageland. “Deze zorg om het fietspad is herkenbaar. Dat is een belangrijke uitdaging in het nieuwe ontwerp,” geeft Erik Bobeldijk, portefeuillehouder openbare ruimte binnen stadsdeel Nieuw West, aan.

Onderzoek als eerste stap

Het stadsdeel wil met de herinrichting van het winkelcentrum een klimaatbestendig, intiem en gezellig centrum creëren waar bewoners graag verblijven en elkaar ontmoeten. In dat kader wordt ook met en voor de buurt een nieuwe inrichting van de openbare ruimte gemaakt. De online vragenlijst was een eerste stap om tot een nieuw ontwerp te komen. In het gebiedsplan van het gebied de Aker, Sloten en Nieuw-Sloten is dit ontwerp een van de belangrijkste opgaven van 2020.

Hoe nu verder

Eerst worden schetsvarianten uitgewerkt. Onder andere aan de hand van de resultaten van de vragenlijst. Deze worden, in de tweede fase van de participatie, aan de buurt voorgelegd. Dit staat komende winter op de rol.
Zodra het nieuwe ontwerp er ligt, wordt gekeken naar financiering van de uitvoering van de plannen, in samenhang met andere plannen in de stad. De voortgang hierover staat ook op www.amsterdam.nl/belgieplein.

Het rapport met alle resultaten en een samenvatting is op te vragen bij manou.roomer@amsterdam.nl.