Voeding+Advies biedt inmiddels al 8 jaar professioneel voedingsadvies.
Voeding+Advies biedt inmiddels al 8 jaar professioneel voedingsadvies. (Foto: pr)

Gratis dieetadvies bij Voeding + Advies

REGIO - De kosten voor dieetadvies van een diëtist worden vergoed vanuit de basis zorgverzekering, Hiervoor moet in de meeste gevallen eerst het eigen risico worden betaald.

Er kan tot eind van het jaar nog gratis dieetadvies worden ontvangen van een diëtist

Tegen het eind van het jaar is de kans groot dat het totale eigen risico, dat dit jaar is vastgesteld op een bedrag van 385 euro, op is. Gelukkig kan er dan tot eind van het jaar nog gratis dieetadvies worden ontvangen van een diëtist van Voeding + Advies. De diëtisten helpen graag met een oplossing voor een voedingsvraag.

Eigen risico

Iedereen in Nederland heeft een basis zorgverzekering. In 2020 wordt voor iedereen vanuit deze basisverzekering 3 uur dieetadvisering van een diëtist vergoed. Deze kosten gaan wel ten laste van het eigen risico. Wanneer dat helemaal op is, doordat er bijvoorbeeld andere zorg of medicatie dit jaar is gebruikt, worden er géén kosten meer door de zorgverzekering voor de diëtist in rekening gebracht. Een afspraak maken bij een diëtist van Voeding+Advies kan dus nog.

Ketenzorg

Bij enkele doelgroepen is er nooit sprake van een eigen risico. ‘’Kinderen onder de 18 jaar hebben bijvoorbeeld geen eigen risico, waardoor dieetadvisering dus gratis is. Dieetadvies binnen de ketenzorg voor diabetes type 2, CVRM (hart- en vaatziekten) en COPD gaat ook niet af van het eigen risico’’, aldus praktijk eigenaar Gaby Herweijer.

Klachten

Voeding+Advies biedt inmiddels al 8 jaar professioneel voedingsadvies. De praktijk onderscheidt zich doordat elke diëtist haar eigen specialisaties heeft. Zo bieden zij individuele begeleiding bij diverse klachten zoals diabetes, coeliakie, reuma, prikkelbare darm syndroom, voedselallergieën en oncologie. Maar ook bij sport, zwangerschap en een kinderwens.

Contact

De praktijk locaties in Amsterdam-West zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer en er is voldoende parkeergelegenheid.

Neem bij vragen over de voeding contact op via: 020 3629376 of stuur een bericht via het contactformulier op www.voedingplusadvies.nl.