De Amsterdammer van het jaar 2019, Femke Halsema, samen met burgemeester Femke Halsema tijdens de uitreiking in de ITA.
De Amsterdammer van het jaar 2019, Femke Halsema, samen met burgemeester Femke Halsema tijdens de uitreiking in de ITA. (Foto: Jurre Rompa)

Nomineer Amsterdammer(tje) van het jaar 2020

AMSTERDAM - Amsterdam koestert barmhartige, vastberaden en heldhaftige Amsterdammers die het verschil maken in hun omgeving, in de stad en soms tot ver daarbuiten. Stichting Amsterdammer van het Jaar (AvhJ) en Stichting Discussiëren Kun Je Leren (DKJL) geven deze helden een podium en organiseren met steun van de gemeente Amsterdam de verkiezing voor de Amsterdammer en het Amsterdammertje van het jaar 2020.

Amsterdammers kunnen hun grote en kleine stadsgenoten nog tot 26 november nomineren voor deze felbegeerde titel, die op 14 februari in het Internationaal Theater Amsterdam (ITA) wordt uitgereikt.

Het gaat om Amsterdammers die zich barmhartig hebben ingezet voor iets of iemand anders; voor hun buren, een achterstandsgroep, de buurt, een hoger doel of op welke manier ook voor de stad. Welke Amsterdammers (tjes) verdienen het om in het zonnetje te worden gezet’, dat is de vraag die Amsterdammers bij zichzelf kunnen stellen.

Amsterdammer van het Jaar

Iemand voordragen voor Amsterdammer van het jaar 2020 kan tot 26 november. Motiveer kort waarom hij of zij voor deze titel verdient. Nomineren kan door een mailtje te sturen naar info@amsterdammervanhetjaar.nl. Motiveer waarom jouw kandidaat de titel Amsterdammer van het Jaar 2020 verdient.

Een jury beoordeelt alle inzendingen en kiest daar genomineerden uit. Zij worden via uitgaven van Rodi Media en de website bekend gemaakt. Er kan worden van 1 tot en met 12 februari worden gestemd via: www.amsterdammervanhetjaar.nl

Amsterdammertje van het jaar

De titel ‘Amsterdammertje van het Jaar' wordt sinds 2012 jaarlijks uitgereikt. Aanmelden van Amsterdammertjes tussen van 8 t/m 18 jaar kan tot 1 januari via: www.dkjl.nl/amsterdammertje Halverwege januari worden de tien finalisten bekend in twee categorieën: 8 t/m 13 jaar en 14 t/m 18 jaar. De twee winnaars worden uiteindelijk verkozen door een deskundige jury. Elk jaar wordt er tijdens een feestelijke show in het Internationaal Theater Amsterdam door burgemeester Femke Halsema bekend gemaakt wie de winnaars zijn. Dat gebeurt deze keer op zondag 14 februari.