Gebouw Praktische Filosofie
Gebouw Praktische Filosofie (Foto: aangeleverd)

Introductiecursus Praktische Filosofie

BADHOEVEDORP - Gelukkige mensen hebben de natuurlijke behoefte om dat geluk met anderen te delen. Vanuit deze visie willen we zo veel mogelijk mensen kennis laten maken met het gedachtegoed en de werkwijze van de School voor Praktische Filosofie.

Velen van ons zijn “verdwaald” in een samenleving waarin de waan van de dag regeert, wat leidt tot een nogal jachtig bestaan. We zijn vooral elkaars concurrenten, en moeten o.a. via Twitter en Facebook laten zien hoe succesvol we zijn en waar we allemaal geweest zijn. Wie de meeste like’s heeft wint, maar tegen welke prijs?

Voor wie zijn de lessen bedoeld?

Voor iedereen die een gelukkig, tevreden en natuurlijk leven wil leiden door zichzelf te leren kennen en zijn/haar eigen van zelf sprekende wijsheid te ont-dekken.Een bepaalde vooropleiding is niet nodig; wel een open houding, de bereidheid tot enig zelfonderzoek en om de nodige inspanning te leveren (”huiswerk”).

Waar gaan de lessen over?

Vrijwel ieder filosofisch onderzoek start met het stellen van de volgende vragen: “Wie ben ik?” en “Hoe verhoud ik mij tot de wereld?” of “Wat is de zin van het bestaan?” Filosofie betekent “liefde tot wijsheid”. Maar wat is wijsheid? Waarom is wijsheid zo van belang? Wat heb ik eraan in mijn dagelijks leven? Deze en andere vragen zijn leidend in de lessen. Het streven van de School is er op gericht mensen weer tot zichzelf te brengen door een ieders aangeboren wijsheid te helpen ont-wikkelen.

Ervaring van een deelnemer

Een jonge deelneemster aan de cursus schreef: “Ik kwam de cursus tegen op Facebook en het leek mij interessant om de 10 lessen te volgen. De cursusleidster heeft de groep goed begeleid zodat iedereen aan bod kwam. De uitnodiging om te spreken en zo ervaringen met elkaar te delen was erg prettig en heeft mij geholpen mijn mond open te doen. Het heeft mij kennis gebracht, rust, maar ook duidelijkheid over hoe je dingen aanpakt in het leven of hoe je ertegen aan kijkt. De lessen waren altijd erg prettig van sfeer.”

Cursusinformatie

Wanneer: Op onderstaande data en tijden kunt u een begin maken met deze cursus:

Maandagochtend 21 september, 10.00 – 12.30 uur

Woensdagochtend 23 september, 10.00 – 12.30 uur

Woensdagavond 23 september, 19.45 – 22.15 uur

Donderdagavond 24 september, 19.45 – 22.15 uur

De zaal is een kwartier voor aanvang open i.v.m. coronamaatregelen kan het zijn dat de tijden enigszins variëren.

Kosten: Deze cursus van 10 lessen kost € 50,- incl. koffie en thee

Aanmelding: Telefonisch: 020-6172043 of via de website: www.praktischefilosofie.nl

Waar: Gebouw School voor Praktische Filosofie en Spiritualiteit, Adelaarstraat 15, 1171 TM, Badhoevedorp