Gratis introductielessen voor de buurtbewoners op dinsdag 1 en 8 september van 20.30 tot 22.00 uur.
Gratis introductielessen voor de buurtbewoners op dinsdag 1 en 8 september van 20.30 tot 22.00 uur. (Foto: aangeleverd)

Gratis introductielessen Avci WingTsun

OSDORP - Combineer sport en ontspanning met de Avci WingTsun. Een zelfverdediging methode voor iedere man en iedere vrouw goed voor je ontwikkeling en weerbaarheid!

Geweld op scholen, sportvelden en op straat zijn helaas gemeengoed geworden. Mensen met een druk bestaan, zonder focus op agressie of geweld kunnen lang niet altijd rekenen op een overheid om hun elk moment van de dag te beschermen.

Gratis introductielessen voor de buurtbewoners op dinsdag 1 en 8 september van 20.30 tot 22.00 uur bij Caland Sportcentrum, Eliza van Calcarstraat 2 in Amsterdam.

Avci Wingtsun is in het leven groepen en aangepast door Sigung Salih Avci. een modernisering op het Chinese vechtkunst Wingtsun en wordt al meer dan 30 jaar toegepast door de overheid in Duitsland.

Eeuwen geleden, was het een Chinese non die zich na een traumatische gebeurtenis afvroeg hoe zij en mensen zoals zij zich konden verweren. Wingtsun is dus ontwikkeld door een Chinese vrouw die zich zelf fysiek moest kunnen verdedigen tegen veel sterkere tegenstanders. Wingtsun is met name gericht op het doelmatig je kunnen verdedigen zonder poespas. Zij ontdekte dat als zij zich reflexmatig een nauwkeurig systeem van reageren en acteren eigen maakte, zij in staat was veel sterkere, snellere en agressievere tegenstanders te overwinnen. Kracht speelt geen rol tijdens het verdediging omdat Avci wingtsun de kracht en de beweging van de aanvaller gebruikt en terug kaatst, dankzij Chiesao technieken.

Op korte afstand is het moeilijk te bepalen welke verdediging je moet inzetten. Want kijken, zien en op reageren vereist een denk proces. Nieuwsgierig? Kom gerust voor een gratis proefles en ontdek naar je fysieke mogelijkheden.

Het is geheel kosteloos zonder verplichtingen voor de buurtbewoners, iedereen van 12 tot 72 jaar ongeacht aanleg of atletisch vermogen is welkom.