Afval, het blijft de gemoederen bezig houden.
Afval, het blijft de gemoederen bezig houden. (Foto: Pixabay)

Ingezonden brief over Afval op straat

Ik zou daar nog twee zaken aan willen toevoegen. In de eerste plaats zou de logische volgorde van reiniging van een straat naar mijn idee moeten zijn: grof vuil weghalen, dan de containers legen en dan de straat schoonmaken met de veegwagen. Vaak gebeurt dit alles niet in die volgorde, waardoor na reiniging door de veegwagen er allerlei klein afval achterblijft nadat het grofvuil is opgehaald. Dat kleine afval waait bij stevige wind dan weer door de straat.

Geachte redactie,

In de Westerpost van vorige week las ik het stukje van P. Veenendaal over de problemen met afval op straat. Ook ik ben van één de mensen die een paar keer per week een "schoonmaakrondje" door de buurt maakt. Ik kan mij volledig vinden in zijn/haar ervaringen en ben het eens met de gedane voorstellen om tot een schonere omgeving te komen.

Verder zou ik willen voorstellen dat de handhavers optreden in burger. Dat verhoogt de pakkans van overtreders. In Rotterdam bijvoorbeeld wil men op die wijze gaan werken, heb ik begrepen. Ik hoop dat u mijn stukje wilt plaatsen en dat de voor de reiniging verantwoordelijke bestuurders kennis nemen van de voorstellen van P. Veenendaal en ondergetekende, en overgaan tot een andere aanpak van de problematiek.

Met vriendelijke groet,

A. de Haan