Marcel van Hartingsveld  ging met de mini door de wijk, op zoek naar de winnaar.
Marcel van Hartingsveld ging met de mini door de wijk, op zoek naar de winnaar. (Foto: Photo Republic Bibi Neuray)

Gezocht: de winnaar Oudejaarstrekking 2019

AMSTERDAM - In de winkel van Marcel van Hartingsveldt aan de Eerste van der Helststraat 39 is vorig jaar een winnend Staatslot verkocht dat recht geeft op de waarde van een halve mini. Tot nu toe heeft de winnaar zich nog steeds niet gemeld. De eigenaar van het winnende Staatslot heeft tot 31 december 2020, 23.59 uur, de tijd om zijn of haar prijs, een bedrag van 11.856 euro, te verzilveren.

Hoe mooi zou het zijn als we de onbekende winnaar blij kunnen maken

Vorige week reed Van Hartingsveldt met een opvallend bestickerde mini met dak-megafoon door de wijken van Amsterdam. Vanuit de gloednieuwe auto riep hij stadsgenoten op nog één keer extra goed in hun keukenlaatjes of in hun portemonnee te kijken. Want hierin zit wellicht nog een winnend Staatslot van de Oudejaarstrekking 2019.

Uitlieme poging

Tijdens de Oudejaarstrekking in 2019 gaf de Staatsloterij niet alleen geldprijzen, maar ook 250 mini’s weg. Een aantal prijswinnaars heeft zich nog niet gemeld. Zo ook in Amsterdam, waar een geldbedrag van 11.856 euro al een jaar wacht op een winnaar. Daarom deed de verkoper van het winnende Staatslot een ultieme poging om alsnog deze winnaar te achterhalen.

Meld je alsjeblieft

Van Hartingsveldt doorkruiste Amsterdam met zijn bestickerde Mini, voorzien van het winnende lotnummer HE 86782 en duidelijke stippellijn om de halve Mini te symboliseren, om inwoners van de stad te attenderen op de prijs: “Meld je alsjeblieft. Want als jij de winnaar bent, wacht er een mooi geldbedrag ter waarde van een halve Mini op jou.”

Uiterste poging

De autorit door Amsterdam startte en eindigde bij de winkel van Van Hartingsveldt aan de Eerste van der Helststraat 39. “Hoe mooi zou het zijn als we de onbekende winnaar blij kunnen maken, omdat hij of zij in de prijzen is gevallen? Dan doe je er toch alles aan om ervoor te zorgen dat deze wordt opgehaald? Dat moet wél voor de start van het nieuwe jaar gebeuren, want anders vervalt de prijs. En dat zou toch zonde zijn”, vertelt Marcel.

Megafoon

”Nu mensen zo veel mogelijk thuis zijn, hebben we deze halve Mini naar hen toegebracht door dwars door de stad te rijden. Door het flinke volume van de megafoon heeft niemand het kunnen missen. Hopelijk hebben we zo ook de kans groter gemaakt dat we de prijswinnaar vinden.”


Kijk voor meer informatie over de zoektocht op: www.staatsloterij.nl/winnaarsgezocht.