Vuurwerkworld zorgt toch voor een knallend uiteinde.
Vuurwerkworld zorgt toch voor een knallend uiteinde. (Foto: aangeleverd )

Vuurwerkworld is klaar voor oud & nieuw

ZWANENBURG - Vuurwerk dit jaar? Dat mag toch niet? Jazeker, dat mag wel. Tenminste als het gaat om categorie 1 vuurwerk. "Gelukkig mag er nog wel heel veel. Dus wil je oud & nieuw toch met spetters en knallen vieren, plan dan even een bezoekje aan Vuurwerkworld. In onze winkel ben je van harte welkom. En natuurlijk zijn we er ook online”, zegt Frank Koopmans van Vuurwerkworld.

Vuurwerkworld heeft een topcollectie

Samen met Hans-Peter Reijnen staat hij klaar voor alle klanten die het veelbewogen jaar 2020 spetterend en knallend willen afsluiten, hoewel het er even naar uit zag, dat het er niet van ging komen. “Ja, dat was schrikken”, zegt hij. “Want we hadden al van alles gedaan om onze verkoop in veilige banen te leiden. We zijn maanden bezig geweest met voorbereiden. Onze twee winkels, in Zwanenburg en Aalsmeer, waren volledig coronaproof. We hadden een supercollectie samengesteld, folders besteld, afspraken met toeleveringsbedrijven gemaakt en toen, pats, dat vuurwerkverbod. Alles voor niks. We moesten annuleren en tja, het geld dat vaak al vooruit betaald was, waren we kwijt. Een enorme dreun, dat zal niemand verbazen."

Eèn lichtpuntje

Gelukkig was er één lichtpuntje: categorie 1 vuurwerk mag wel. Dat is vuurwerk, dat je het hele jaar in je bezit mag hebben. Ook daarmee kan een mooi oud & nieuwfeestje worden gebouwd. "We hebben er direct op ingezet en onze klanten vinden bij ons een topcollectie. Ons assortiment staat op onze website. Je ziet meteen dat het hier gaat om veel meer dan sterretjes en knalerwten, hoewel die natuurlijk ook prachtig zijn. Populaire toppers? Magic whip, flashing fountain, crackling groundflower, de crackling balls. En we hebben natuurlijk in deze categorie ook hele mooie pakketten.”

Bestellen kan via de website en in de winkels van Vuurwerkworld. Denk wel even aan de coronaregels en wacht niet te lang. "Doordat we op het laatste moment moesten switchen is onze voorraad kleiner dan klanten van ons gewend zijn. Dus wie het eerst komt…. als dat ergens geldt, dan is dat nu.

Verkoop en ophalen

Nog even wat details: verkoop en ophalen ook op 19, 24 en 28 december tussen 10.00 en 17.00 uur, verkoop en ophalen: 24, 30 en 31 december, tussen 8.00 en 18.00 uur. "Allemaal anders dan anders, maar we hopen snel op betere tijden. En natuurlijk wensen we iedereen “Fijne en vooral gezonde feestdagen", besluit Frank Koopmans.


Adres: Vuurwerkworld. Dennenlaan 5 in Zwanenburg; www.vuurwerkworld.nl, mail: infor@vuurwerkworld.nl. Tel. 020 235887.


Anja Maas