Geen feestelijk evenement bij de eerste paal van The Hub op het Osdorpplein,
Geen feestelijk evenement bij de eerste paal van The Hub op het Osdorpplein, (Foto: pr)

Eerste paal voor nieuwbouwproject The Hub aan het Osdorpplein

NIEUW-WEST De eerste paal voor de bouw van het nieuwbouwproject The Hub aan het Osdorpplein is symbolisch geslagen door Paul Trip, algemeen directeur MRP Development en Ronald Mauer, lid van het dagelijks bestuur van het stadsdeel Amsterdam Nieuw-West. Met de start bouw wordt er verder gewerkt aan het Osdorpplein, het bruisend hart van Nieuw-West.

The Hub is een nieuwbouwproject dat uit 37 appartementen bestaat. Alle appartementen hebben 1 of 2 slaapkamers, een volledig afgewerkte badkamer en complete keuken. De meeste woningen hebben een balkon of loggia. De fiets kan in de gezamenlijke fietsenbergingen. Op de begane grond van The Hub komen winkels en horecagelegenheden.

In het hart

Recentelijk heeft MRP Development Parking Nieuw-West de Jumbo gerealiseerd onder het gebouw Don Bosco. The Hub is het volgende project en in het hart van het complex komen ook het stadskantoor en het stadsloket met stadskantoren.

Paul Trip, algemeen directeur MRP Development: “Osdorpplein is voor mij een speciale plek. 25 jaar geleden was ik betrokken bij de ontwikkeling van het winkelcentrum en nu bouwen we aan omvangrijke vernieuwing van deze unieke plek.”

Hip en happening

Het levendige Osdorpplein is hip en happening en belooft een van de leukste nieuwe woonplekken van Amsterdam te worden. Steeds meer young professionals ontdekken dit deel van Amsterdam en maken de sprong over de ring. Maar ook empty nesters en andere actieve stedelingen krijgen dit gebied steeds vaker in hun vizier.

Ronald Mauer, lid van het dagelijkse bestuur van het Amsterdamse stadsdeel Nieuw-West: "Osdorpplein is een bijzondere plek, vlak bij de Meervaart en de Sloterplas. Nieuw-West is het grootste en groenste stadsdeel, met de historische binnenstad aan je voeten. Er wordt hard gewerkt om er een modern en compleet stadshart van te maken. Dat is nodig ook, want we groeien flink door naar 200.000 inwoners. Vergelijkbaar met een middelgrote stad in Nederland. Daar hoort een passend centrum van Nieuw-West bij. Ik ben blij dat wij ook met MRP Development het Osdorpplein mooier kunnen maken. Ik hoop vooral dat nieuwe inwoners zich thuis gaan voelen in ons stadsdeel. Daar gaat het om”.

Tot 2024 worden aan het Osdorpplein zo’n 1.700 nieuwe woningen gebouwd.