Ingezonden brief De Meervaart

Beste redactie van de Westerpost

De rare soort besluitvorming over de Meervaart, waarvan het besluit al genomen schijnt te zijn, heeft in ieder geval het gunstige effect dat de discussie niet stopt. Terecht, want het gaat natuurlijk om die rare plek aan het water, kortom natuuraantasting waar Groen Links een mening al in zijn naam over heeft.

Ik gooi er graag nog een nee-argument bij: het gebouw is volledig afgeschreven, lees ik in de Westerpost van week 48. Hè? Dat lijkt verdacht veel op allerlei meubilair aan de stoeprand dat nog maar kort geleden in de showroom stond. De Meervaart is helemaal niet oud, nieuwer dan veel woningen in de wijk en niet lang geleden opgeknapt.

'Wat een ouwe meuk hier

Als gebruiker vind ik de koffie-lounge een mooie centrale ruimte waar je met plezier bent. De zalen zijn minder bijzonder, maar verlaten de bezoekers na afloop die ruimten met het idee “wat een ouwe meuk hier”? Ik niet in ieder geval. Horen we 'volledig afgeschreven' ook van een zaal als bíjvoorbeeld 'De Kleine Komedie', zeker een 250 jaar oud? Nee natuurlijk, men gaat hooguit zover om details aan te passen.

Volledig afgeschreven is typisch kretologie uit de nep-bouwkunde hoek. Gewoon blijven gebruiken, prima ruimtes en als gratis tip, als men toch iets wil doen omdat het geld in Coronatijd niet op kan: de linker buitenmuur restaureren (van Suchtelenzijde) want die heeft mooi baksteenreliëf.

Eric Roodnat