Organisatoren CreAmClub met presentator Maarten Vos, / Een eerste feestelijk publiekelijk festival in Coronatijd / De prijswinnaar Gökhan Aksoy / Optredens tot in de avond.
Organisatoren CreAmClub met presentator Maarten Vos, / Een eerste feestelijk publiekelijk festival in Coronatijd / De prijswinnaar Gökhan Aksoy / Optredens tot in de avond. (Foto’: © CreAmClub)

Gökhan Aksoy gloreert op het Art Festival

SLOTERPLAS - Afgelopen zaterdag 12 september vond het 12e Sloterplas Art Festival plaats op initiatief van CreAmClub bij Buurtwerkplaats Noorderhof. Vanaf eind van de middag stroomde het coronaproof terrein vol met bezoekers, die genoten van muzikale optredens en culturele activiteiten, onder het genot van een hapje en een drankje.

Hoogtepunt

Hoogtepunt van het festival was de bekendmaking van de winnaar van de New WeSter cultuurprijs 2020 door juryvoorzitter en portefeuillehouder van kunst en cultuur Amsterdam Nieuw West, Ronald Mauer. Deze hield de spanning er goed in. Nadat de drie genomineerden aan het publiek waren voorgesteld, maakte Mauer de winnaar bekend en las voor uit het juryrapport: “Gökhan Aksoy, is de initiatiefnemer van Huis der Letteren. Hij inspireerde eerst zichzelf en nu ook anderen met het schrijven van gedichten. Hij zet hiermee een moeilijk vakgebied op de kaart, dat van het schrijven, voordragen en waarderen van poëzie en spoken word. Hij laat zich veelal inspireren door wat hij ziet en meemaakt in Nieuw West. Hij staat letterlijk en figuurlijk dicht bij de bewoners. Op zijn poëzieavonden geeft hij de deelnemers het gevoel dat iedereen erbij hoort. Aksoy is zeer actief en zeer gemotiveerd. Ook als hij niet dicht, is hij een open boek.

De toekenning van deze prijs, biedt Aksoy de mogelijkheid, zich met zijn Huis der Letteren verder te ontwikkelen. 'Van harte gefeliciteerd met de New WeSter cultuurprijs 2020!'.