De nieuwe Meervaart in de Sloterplas

SLOTERPLAS - Er is al veel geschreven in diverse media over de plannen van de gemeente om de nieuwe Meervaart in de Sloterplas te bouwen. Er zijn uiteraard voor- en tegenstanders, maar de gemeente heeft verzuimd om een participatie- of inspraakprocedure te organisieren voorafgaand aan het besluit. Dit ondemocratische proces roept veel boosheid op bij velen.

Uit gelekte stukken, zoals we konden lezen in het Parool, blijkt dat het niet blijft bij de Meervaart. Een hele ontwikkeling voor de Zuid West oever van de Sloterplas lijkt het plan te zijn.

Staat de oever in de toekomst dan vol gebouwen?

Tijdens de raadsvergadering van 1 juli bleek er ook veel kritiek op de plannen en uiteindelijk zegde de wethouder toe dat ze bereid was alsnog een participatietraject te starten.

Op verzoek van leden is het bestuur van de Vrienden van de Sloterplas een petitie gestart tegen de bouw van de Meervaart in de Sloterplas en daar worden nog steeds handtekeningen geplaatst. Maar ook handtekeninglijsten gaan rond.

Over het participatietraject hebben we na 1 juli niets meer vernomen.

Het is geen geheim dat de Vrienden van de Sloterplas mordicus tegen bebouwing in het water en op de oevers zijn. Maar meer bewoners dan onze leden alleen hebben bezwaar gezien het aantal handtekeningen op de petitie en op de lijsten.

Wij roepen de gemeenteraad op om nu snel een procedure te starten waarbij iedereen in de gelegenheid is zijn of haar mening te geven. Wie de petitie nog wil tekenen kan dat doen op https://petities.nl/petitions/niet-bouwen-in-de-sloterplas?

Het bestuur van de Vrienden van de Sloterplas.