Schaatsen op de Ringvaart, dat kon nog in de jaren 70.
Schaatsen op de Ringvaart, dat kon nog in de jaren 70. (Foto: Peter Vreeswijk )

Kent u deze nog?

HAARLEMMERMEER - "Toen stonden we met z’n allen op het ijs van de Ringvaart. Deze foto heb ik in de jaren 70 genomen vanaf de oude brug", aldus Peter Vreeswijk. "En toen vroor het hard, dat kan ik u wel vertellen, want je kon zowel richting Badhoevedorp, als Vijfhuizen schaatsen.

En menig kind uit Zwanenburg en Halfweg heeft hier zijn eerste schaatspasjes gemaakt. En hoeveel pirouetjes zijn er wel niet gedraaid?"

Bij het toenmalige café het Zwaantje stond een heuse 'koek en zopie' tent met erwtensoep, chocomel en glühwein en dat was een leuke bijkomstigheid.

Arrenslee wedstrijden

"Ook Mik Snijder had ook zo’n tentje staan op de Kom, waar toen arrenslee wedstrijden werden gehouden. Menigeen herinnert zich nog wel de inmiddels verdwenen winkels van IJzerhandel van der Welle en Steiger, de kledingwinkel van De Fouw, kopjes en speelgoed Meijer, schoenwinkel Boterman, slagerij Konijn, boekhandel Metten, bakkerij Van Wijk en vergeet niet de viswinkel van de gebroeders Visser. En waarschijnlijk ben ik er nog wat vergeten! Deze foto geeft mij een “toen was geluk heel gewoon”-gevoel en we moeten maar afwachten wanneer we weer op de Ringvaart kunnen schaatsen", aldus Peter Vreeswijk.

Saskia Vreeswijk