Monsieur Chocolat geeft acte de présence tijdens de boottocht
Monsieur Chocolat geeft acte de présence tijdens de boottocht (Foto: aangeleverd)

Havensafari vaart langs de Amsterdamse geschiedenis van de cacao

WEST - De Amsterdamse haven is sinds mensenheugenis ‘s wereld grootste importhaven van cacao. Daarom vaart de Havensafari vanaf zaterdag 3 oktober verder met een speciale expeditie waarin cacao de hoofdrol speelt, namelijk De Cacao expeditie.

De Havensafari is een unieke boottocht die door het, normaal niet toegankelijke, westelijke havengebied van Amsterdam vaart. Deze zomer zijn vanaf half september (coronaproof) vaarten georganiseerd waarin de ontstaansgeschiedenis en de ontwikkeling van de havens op ludieke wijze werd toegelicht. In de overdekte terminals werden de stoere havenmedewerkers bezongen door lieftallige operazangeressen.

Ook vertellen de bevlogen gidsen over de geschiedenis van Amsterdam en de rol die cacao daarin speelde en nog steeds speelt. Zij laten de bezoeker met andere ogen naar dit onbekende gebied kijken waarin jaarlijks 600.000 ton cacao wordt overgeslagen. Er wordt ook nog een exclusief bezoek gebracht aan een van deze cacao loodsen met bergen van ‘het zwarte goud’.

De Cacao expeditie wordt een beleving die alle zintuigen prikkelt. Met het comfortabele, deels overdekte schip, de Hembrug 1, inclusief bar met chocolade hapjes en proeverij, is deze ervaring een aanrader voor elke chocoladeliefhebber. En als extraatje zal Monsieur Chocolat een acte de présence geven om de vingers bij af te likken.

De boot vaart op zaterdag en zondag, vanaf zaterdag 3 oktober van 16.00 tot 18.00 uur en vertrekt vanaf Pier 14 en op zondag van 13.00 tot 15.00 uur, vertrek vanaf het Zaantheater, in Zaandam, tot zondag 31 oktober.

Meer informatie en tickets: www.havensafari.nl.