Nel Bons
Nel Bons (Foto: Shirley Brandeis)

Soep met broodje (of alles goed is)

tekst en foto: Shirley Brandeis

Op de foto de 85-jarige Nel Bons. Ze zwaait naar Eda, een studente die in de buurt woont. In haar handen een kop soep en een versgebakken broodje. Het moment toont de bijzondere samenwerking tussen verschillende lokale organisaties. Begonnen toen de minister-president in maart vertelde dat het beter is om binnen te blijven.

"Een warme lunch, daar hou ik wel van"

De soep van de Buurtkeuken, waar normaal gesproken twee keer per week een gratis lunch te nuttigen is, en brood van Bakkerij de Eenvoud kwamen zo toch bij de buurtbewoners die het wel kunnen gebruiken.

Volop samenwerking

In samenwerking met Buurthuis De Schakel, Eigenwijks en de ESAN (Energieke Senioren Amsterdam Nieuw-West) brengen jongeren van VoorUit en IMD met regelmaat 49 bewoners een kopje soep, een broodje en een praatje.

Geweldig

Alles goed? Iets nodig? Red je het? Nel: “Het is geweldig dat ze dat doen. Een warme lunch en een praatje, daar hou ik wel van.” En ja, ze redt zich goed.

Sinds deze maand zijn de deuren van de Buurtkeuken aan de Lodewijk van Deysselstraat 41 weer open! Er zijn diverse rondes om de vereiste afstand te behouden (12:00-12:45, 13:00-13:45 en 14:00-14:45 uur). Voor de lunch op dinsdag of donderdag kan men reserveren op 0629541610. Deze is gratis (donaties welkom). Dus als je zin hebt in een lekkere gezellige lunch waar je met andere buurtbewoners in contact kan komen kom dan zeker een keer langs.

Op woensdag en vrijdag is er - tegen betaling - koffie/thee met iets zoets (donut) of hartigs (tosti).

Contact

U kunt contact met ons opnemen: 020 614 68 44 of 06 – 29482731. De buutkeuken is gevestigd aan de Lodewijk van Deysselstraat 41.