ontwerpwedstrijd Droomhuis
ontwerpwedstrijd Droomhuis (Foto: Van Eesteren Museum)

Meer dan 50 droomhuizen in het Van Eesteren Museum

De jury van de ontwerpwedstrijd Droomhuis maakt graag bekend dat Rosa, Birk, Anouk en Tamar, Joshua en Nayeli met hun inzending uitgeroepen zijn tot de Droomhuis winnaars. Ook zijn er twee eervolle vermeldingen voor Dien en Duygu te vermelden.

In totaal zijn er 52 ontwerpen ingezonden voor Droomhuis. Alle ingezonden werken zijn tentoongesteld in het Van Eesteren Museum en daar te bezichtigen tot 16 augustus. Elke donderdag t/m zondag, van 12.00 tot 17.00 uur. Om de tentoonstelling te kunnen bezoeken, moeten vooraf tickets voor het paviljoen worden gereserveerd via de website. Reserveer hier uw tickets voor het paviljoen

Hoge kwaliteit en veel zwembaden

Voor de juryleden, Marjolein Moorman, Robert Kohsiek en Rien Korteknie was het niet eenvoudig om de vijf winnaars aan te wijzen. De kwaliteit van de inzendingen was hoog en de ontwerpen waren op veel verschillenden manieren uitgewerkt en gevisualiseerd. Ook waren de inzendingen bijzonder door de met zorg overwogen indeling van de huizen en de grootte van de huizen, en bleek een eigen zwembad favoriet. Dat laatste kan aan de relatief warme junimaand hebben gelegen.

De winnaars wonnen met hun inzendingen mooie prijzen; bouwdozen van LEGO en deelname – met vrienden of familie – aan een LEGO-workshop in het museum. Daarnaast ontvangen alle inzenders als beloning voor hun inzending gratis entreetickets voor het museum. Lees hier het volledige juryrapport.


De ontwerpwedstrijd Droomhuis werd door het Van Eesteren Museum georganiseerd voor basisschoolleerlingen, van begin mei tot 21 juni 2020. De wedstrijd is opgezet omdat het museum graag wil weten wat deze kinderen van hun eigen huis vinden. Zeker omdat ze als gevolg van de coronamaatregelen veel thuis waren en zijn. Hebben ze daar een eigen plekje? Kunnen zij zich er goed bewegen? Of dromen ze van een mooier, groter of slimmer ingedeeld huis? Het museum riep kinderen daarom op een droomhuis te maken en in te zenden. Meer informatie over de ontwerpwedstrijd Droomhuis leest u hier.


Wanneer: Tot en met 16 augustus 2020. Tijd: elke donderdag t/m zondag, 12.00-17.00 uur. Waar: Van Eesteren Museum, Noordzijde 31, 1064 GV Amsterdam. Kosten: € 4,00 / € 2,50 (CJP/Student) / gratis (Stadspas/kinderen t/m 12 jaar). Tickets: tickets moeten vooraf worden gereserveerd via de website: http://www.vaneesterenmuseum.nl