Fotografieworkshop rondom expo Tanger

Volgende maand staan levensgrote foto ‘s van het fotografieproject over Tanger op het Mercatorplein. Duidelijk worden de overeenkomsten en verschillen tussen de Marokkaanse stad en Amsterdam, die beide in snel tempo veranderen. Voor jongeren tussen de 10 en 25 jaar is er een boeiende, gratis fotografieworkshop te volgen!

Fotografen, architecten en een schrijver uit zowel Nederland als Marokko legden afgelopen tijd de snelle ontwikkeling van de havenstad Tanger van rurale naar urbane samenleving vast. De explosieve groei heeft een grote weerslag op de inwoners van de stad. Wat doen deze ontwikkelingen met hen? Een expositie en een fotoboek volgden begin dit jaar en zodra de grenzen weer open gaan reist de expositie - Facets of Tangier genaamd - door naar Tanger en Tetouan.

Gratis workshop

In een workshop van twee dagen (op 8 en 15 of op 9 en 16 augustus) maken deelnemers met fotografen Guus Dubbelman, Hicham Gardaf en Robin Vermeulen een eigen, te publiceren, fotoserie in Amsterdam. Storyteller Fouad Lakbir leert je creatief schrijven, want bij een goede fotoserie hoort een goed verhaal. Ook wordt een bezoek aan de foto-expositie gebracht.

Algemene informatie over het project is hier te vinden: www.facetsoftangier.com. Aanmelden voor de gratis fotografieworkshop Haraka kan via: www.facetsoftangier.com/workshop. De fotografen en storyteller kijken ernaar uit om aan de slag te gaan!