Waar mogen bewoners hond uitlaten?

Bewoners van Nieuw-West kunnen via https://maps.amsterdam.nl/honden/ de plekken vinden waar zij hun hond los kunnen laten lopen en op welke plekken dit niet mag.

Gemeente streeft naar eenduidig beleid

Indien er geen bord of paaltje staat, moeten bewoners de hond altijd aanlijnen. Bewoners zijn in alle gevallen verplicht om zakjes mee te nemen om hondenpoep op te ruimen.


Dagelijks Bestuurslid Erik Bobeldijk: “Stadsdeel Nieuw-West is het eerste stadsdeel dat nieuwe borden gaat plaatsen op verschillende plekken, zoals parken, groenstroken en langs singels”.

Huidige borden zijn soms verouderd en het verschil per buurt is groot

De gemeente streeft naar meer eenduidigheid en de huidige borden zijn soms verouderd en per buurt verschillend. Samen met bewoners is opnieuw gekeken naar de gebieden waar wel of juist niet de voorkeur leeft om honden uit te laten.

De meeste openbare gebieden behouden dezelfde status van losloop- of verbodsgebied.Voor het beleid geldt een gewenningsperiode van 2 maanden.

Stadsdeel is de eerste die nieuwe borden gaat plaatsen op diverse plekken

Vanaf september gaat het stadsdeel ook handhaven op het naleven van de regels met betrekking tot de losloop- en verbodsgebieden.