Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

‘Ik verkocht mijn huis zonder te verhuizen’

Door het grote woningtekort zijn de huizenprijzen de afgelopen jaren flink gestegen. Ook ouderen zijn op papier een stuk rijker geworden, echter het spaargeld op de bank is vaak weinig veranderd. Veel ouderen weten niet dat ze met de overwaarde van het huis tegenwoordig iets kunnen doen. Anja van Leeuwen verkocht op 69-jarige leeftijd haar huis in Amsterdam-Oost aan Behouden Huis en kreeg daarbij de mogelijkheid om de rest van haar leven in de woning te blijven, zonder huur of rente te betalen. Anja ontvangt nu een maandelijkse uitkering tot haar 100ste levensjaar.

Veel mensen weten niet dat deze mogelijkheid bestaat

Woning verkopen en levenslang woonrecht behouden

“Omdat ik weinig pensioen heb opgebouwd, kan ik een extra inkomen goed gebruiken. Ik ben erg gehecht aan mijn huis en omgeving en ik wil hier zo lang het kan blijven wonen en dankzij Behouden Huis kan dat nu dus ook”, aldus Anja. Zo zijn er veel senioren in Amsterdam met veel geld in de ‘stenen’ die van plan zijn om niet meer te verhuizen. Behouden Huis biedt deze senioren de mogelijkheid om de waarde die in de ‘stenen’ zit te verzilveren. Kortom ‘uw huis verkopen zonder te verhuizen’. Op deze manier kunnen senioren de rest van hun leven zelfstandig thuisblijven wonen, eenvoudiger zorg aan huis inhuren, of op een andere manier voordeel halen uit een breder inkomen.

Doorbetalen aan erfgenamen is mogelijk

Anja heeft geen kinderen en het voelde heel logisch voor haar om de woning op deze manier te verkopen. Toch zijn er ook steeds meer ouderen met kinderen die zo’n structuur overwegen. Behouden Huis biedt bijvoorbeeld ook de mogelijkheid dat bij vroegtijdig overlijden van verkoper de uitkering wordt doorbetaald aan de erfgenamen. “Ongeveer 50% van onze klanten heeft kinderen”, aldus Bob Rebel, directeur van Behouden Huis.

“Vaak weten mensen niet dat het mogelijk is om onze betalingsverplichting over te laten gaan op erfgenamen. Wij bieden maatoplossingen en onze contracten worden vormgegeven op de manier waarop de klant dat wil.

Extra inkomen geeft zekerheid

Het extra inkomen dat op deze manier uit woningen wordt gehaald, wordt in de meeste gevallen weloverwogen besteed. “De meeste klanten van ons gebruiken het geld om een extra veiligheidsbuffer op te bouwen of om iets eenvoudiger grote uitgaven te doen zoals bijvoorbeeld het kopen van een e-bike. De klanten van Behouden Huis zijn over het algemeen zuinig. Ze zullen zich vast prima redden zonder ons, maar dit extra duwtje in de rug geeft mensen net iets meer zekerheid.” volgens Bob.

Omgeving begrijpt het niet meteen

Niet iedereen begrijpt de constructie meteen. Zoals Anja vertelt: “Als ik het navertel aan iemand is de eerste reactie vaak: “het kan haast niet waar zijn” en “het klinkt te mooi om waar te zijn”. Eigenlijk kunnen weinig mensen zich voorstellen dat het echt zo goed geregeld is als dat het is.

Voor mij voelt het ook heel vriendschappelijk, ze zijn mij zelfs komen opzoeken in het ziekenhuis met een bos bloemen.”

Wie meer informatie wil hebben kan contact opnemen met Behouden Huis, kijk op onze site www.mijnbehoudenhuis.nl of bel naar 020 - 5050013.