Zomer in Nieuw-West
Zomer in Nieuw-West (Foto: Vera Duivenvoorden)

Zomer in Nieuw-West

‘Denk aan je favoriete kledingstuk: wat voor avontuur heb je ermee beleefd?’ Dat is de themavraag van de eerste Mediaclub-middag die Zomer in Nieuw-West in het Talentenhuis organiseert voor kinderen. In de Mediaclub leren kinderen (van 8 tot 12 jaar) de komende weken mooie foto’s maken, video’s editen, verhalen schrijven en interviewen.

Deze woensdagmiddag begeleiden Vera Duivenvoorden (fotografie) en Simone ten Caat (journalistiek) de kinderen bij het maken van portretfoto’s, mensen interviewen (over hun favoriete kledingstuk) en je eigen verhaal vertellen.

Geschreven door Zomer in Nieuw-West Mediaclub & Simone ten Caat

Dina speelt met haar krullen en wijst naar haar tekening. ‘Kijk, juf. Deze rok heb ik zelf gemaakt met mama. Een ander meisje draagt het nu, want mij past het niet meer. Toen ik het weg moest geven, vond ik het wel heel jammer, maar ook leuk dat zij het wel past.’

Mohamed tilt zijn been omhoog. Zijn witte sneakers reiken tot net boven de tafel. ‘Deze draag ik echt altijd. Zelfs tijdens het zwemmen.’

Rosalie draait de dop van de roze stift en tekent op het witte vel. ‘Een broek. Oma nam deze mee uit Italië. Het is echt mijn lievelings.’

In groepjes spelen de kinderen daarna met de camera en leren ze hoe je een portretfoto maakt Ilana tilt haar knuffel op. ‘Beer, moet ook.’

Daarna gaan de kinderen met de fotocamera’s op pad – met heuse perskaarten om hun hals – om mensen in ’t winkelcentrum Nieuw-West te interviewen over hun avontuur met hun favoriete kledingstuk.

Alien (75) en Laura uit Emmeloord. Het favoriete kledingstuk van Alien is een broek. Ze heeft hem helaas niet meer. Ze viel er namelijk mee in de prikkelbosjes. Haar lievelingsbroek scheurde kapot. Ze had op dat moment weinig geld en dat maakte haar verdrietig. – dit is het verslag van het interview door Inas, Meyra en Nevra.

Op het bankje genieten meneer (91) en mevrouw (87) Uiterwijk van softijs. Het lievelingskledingstuk van meneer Uiterwijk is een pyjama. Want hij en zijn vrouw gaan ’s avonds vroeg naar bed en slapen ’s ochtends lekker uit. – verslag van Lukas, Ahmed en Imran.

Zomer in Nieuw-West organiseert activiteiten voor kinderen in alle leeftijden. Deelname is gratis. Wil je meer weten? Kijk op zomerinnieuwwest.nl.