Kinderen verven erop los om de voorschool.
Kinderen verven erop los om de voorschool. (Foto: aangeleverd)

Bezoek de Online Dag van de Voorschool

AMSTERDAM - De gemeente Amsterdam organiseert op woensdag 23 september 2020 de Online Dag van de Voorschool. Door de coronamaatregelen vindt de open dag dit jaar online plaats.

Heeft u een kind tussen de 1 en 3 jaar? Dan kunt u samen met uw kind een kijkje nemen bij verschillende voorscholen in Amsterdam. Ga woensdag 23 september tussen 10.00 en 12.00 uur naar de website: www.dagvandevoorschool.nl en doe mee aan de Online Dag van de Voorschool.

De Online Dag van de Voorschool is een open dag waarop ouders en verzorgers kunnen ontdekken wat de voorschool is. Veel voorscholen in Amsterdam doen mee aan deze open dag. Zij hebben allemaal een filmpje gemaakt. Het filmpje geeft u een rondleiding door de voorschool en zo kunt u zien hoe de voorschool er van binnen uitziet. U kunt zelf kiezen bij welke voorscholen u gaat kijken.

Tijdens de digitale rondleiding krijgt u niet alleen een indruk van de voorschool. U krijgt ook informatie over wat de voorschool kost. Is uw kind al 1 jaar? Dan kunt u uw kind direct inschrijven. Ook kunt u live chatten met een medewerker van de gemeente Amsterdam wanneer u vragen heeft.

Ouders/verzorgers ontvangen rond 14 september een brief van Marjolein Moorman (wethouder Onderwijs).

Wie doen er mee?

Dit jaar doen ruim 200 voorscholen mee aan de Online Dag van de Voorschool. In ieder stadsdeel doen er voorscholen mee. Op www.dagvandevoorschool.nl staan alle voorscholen die meedoen.

Voorschool is belangrijk

De voorschool is een kinderdagverblijf met een speciaal programma voor kinderen tussen de 2 en 4 jaar. Op de voorschool spelen en leren kinderen met elkaar. Ze zingen, tekenen, bewegen en oefenen met taal. De voorschool is een goede voorbereiding op groep 1 en 2 van de basisschool.

Meer informatie?

Kijk op www.dagvandevoorschool.nl voor meer informatie.