Eten en vertellen in De Serre.
Eten en vertellen in De Serre. (Foto: aangeleverd)

Nieuw-West TV blikt terug op bijzondere tijd

NIEUW-WEST - Opeens zaten we in maart (bijna) allemaal binnen. Vrijwel niks ging door en de Huizen van de Wijk, normaal bruisende plekken vol activiteit, waren gesloten. Eigenwijks ging online moedig voort met iets nieuws: Nieuw-West TV. En zo voelde menig buurtbewoner zich, al was het via de computer of tablet, toch verbonden.

Makers bedankt

Vorige week dinsdag werden de makers van alle sportieve, culinaire, muzikale en vooral inspirerende en troostende filmpjes in De Serre bedankt met een overheerlijke warme maaltijd van Zina Kitchen. Met alle coronaregels (anderhalve meter afstand, handgel, ieder een eigen opscheplepel) lukte het Eigenwijks een gezellige avond uit te organiseren. Samen werd teruggeblikt op een bijzondere tijd. Een tijd waarin bewoners op Nieuw-West TV hun bijdrage - met livestream of opgenomen video - deelden en zo voor een dagelijkse portie sociaal contact zorgden.

Genieten

Zo konden we wekenlang genieten van de positiviteit van Jago, van stoelyoga van Gloria, koffiemomenten van Wij zijn Plein ’40-’45, het kokkerellen vanuit Jeffrey’s keuken, van Merels tips om in balans te blijven, de stretch workout van Diana, de vrolijke vlogs van Imane en de dagelijkse (!) emergency welness workout van Anastasia. Er was zoveel te doen en te zien: een online Geluksdisco, knutseltips om het weekend mee op te vrolijken, Jade zong een thuisonderwijslied, Dennis zong ook, Sarah tekende, Mo kookte, de kookclub kookte nog meer (en er was zelfs een pannenkoekendag), Loes en John draaiden plaatjes, Hans ook, er was een buurtcampingbingo en na Koningsdag was ook de lokale herdenking op 4 mei online te volgen. De 88-jarige Lenie vertelde dinsdag tijdens het etentje hoe fijn het was om toch op deze dag haar verhaal uit de oorlog te kunnen vertellen.

Platform

In onzekere tijden werd Nieuw-West TV het platform waar bewoners en Eigenwijkmedewerkers elkaar bezig en in beweging hielden. Online vanuit de huiskamer in plaats van live in de Huizen van de Wijk. Aanwezigen waren vorige week blij elkaar in het echt te ontmoeten. Al is het nog helemaal niet normaal, het was even als vanouds.

Nieuw-West TV terugkijken? Zie: www.facebook.com/Eigenwijks of op YouTube.


Shirley Brandeis