Ondergrondse afvalcontainers in Amsterdam gehalveerd. (Foto: flickr)
Ondergrondse afvalcontainers in Amsterdam gehalveerd. (Foto: flickr)

Aanbiedplekken afvalcontainers meer dan gehalveerd

AMSTERDAM - De inwoners van de MAP hebben van de gemeente bericht gekregen dat de beide delen van de MAP 1A en 1B opnieuw zullen worden ingericht. In de flyer staat ook dat er meer ondergrondse afvalcontainers zullen komen om het afval te kunnen scheiden. Op www.amsterdam.nl/map1-2 kan de plattegrond worden bekeken met daarop de nieuwe containerlocaties. En als je dat doet schrik je wel even.

De aanbiedplaatsen staan ver uit elkaar

Vermindering aanbiedplekken

Van de huidige 35 plekken blijven er slechts 14 over. Maar dat zegt de gemeente niet. Het betekent dat veel inwoners een veel langere afstand moeten lopen om hun afval te kunnen inleveren. Voor ouderen en mensen die slecht ter been zijn is dat onacceptabel. Bovendien bestaat het gevaar dat de afvalzakken niet direct worden weggebracht maar nog even voor de deur worden gezet. Met alle gevolgen van dien (vogels die de zakken kapot pikken, ratten, muizen, etc.). Je moet er toch niet aan denken.

Slechts 14 aanbiedplekken over

Protest

Gelukkig zijn de aanwijsbesluiten van de gemeente nog niet definitief en kunnen de bewoners nog reageren. Er wordt opgeroepen om te protesteren tegen de voorgenomen wijzigingen.


Maak een protestbrief (een zgn. Zienswijze) en zeg daarin dat u vindt dat het huidige aantal containerplekken gehandhaafd moet blijven. En misschien heeft u ook nog een beter idee. Laat dat dan ook aan de gemeente weten.


U kunt uw protest per e-mail sturen aan p.leuverink@amsterdam.nl of per brief aan Gemeente Amsterdam, t.a.v. de heer P. Leuverink, Postbus 2003, 1000 CA Amsterdam. Doe het alstublieft wel vóór 9 september a.s. want dan sluit het reactietermijn.