Herstart repetities Haarlemmermeers Mannenkoor (Foto: aangeleverd)
Herstart repetities Haarlemmermeers Mannenkoor (Foto: aangeleverd)

‘Zang en Vriendschap’ hervat repetities

HAARLEMMERMEER - Het Haarlemmermeers Mannenkoor ‘Zang en Vriendschap’ (HMZV) hervat maandagavond 17 augustus aanstaande zijn repetities. Na een langdurige, grotendeels verplichte, rustperiode gaan de repetities nu weer van start.

Ondanks de omstandigheid dat Covid- 19 helaas nog niet is verdwenen uit Nederland, kan er tóch veilig worden gezongen. Dit is mogelijk door het koor op te splitsen in 2 groepen die separaat repeteren. Hierdoor kunnen de veiligheidsadviezen van RIVM en Koornetwerk Nederland volledig worden opgevolgd. Onder meer door te gaan staan in de zogenaamde ‘zigzag-opstelling’, met minimaal 1,5 meter afstand rondom. Heel belangrijk is ook de uitstekende ventilatie-installatie waarmee onze oefenlocatie ‘De Jeugd van Gisteren’ is uitgerust. Vanzelfsprekend worden ook de overige algemene richtlijnen in acht genomen.

Repetities

Groep 1 wordt gevormd door de 1ste en 2de tenoren. Deze repeteren van 19:45 -20:45 uur.

Groep 2 bestaat uit de baritons en bassen. Repetitietijd van 21:00 – 22:00 uur.

Alle repetities staan onder leiding van onze enthousiaste dirigent Roland Bosma.

Zang en Vriendschap

"Wij van Zang en Vriendschap zijn blij dat we weer kunnen gaan zingen. We hebben het echt gemist. Ook al zal het vooralsnog bij repeteren blijven. Een concert zit er waarschijnlijk niet eerder in dan in het voorjaar van 2021" aldus het mannenkoor.

Houd je van zingen en was je al langer van plan om je nader te oriënteren bij een gerenommeerd mannenkoor, dan is dit dé gelegenheid om eens bij ons te komen kijken. Enthousiasme en een redelijke zangstem zijn ruim voldoende om je bij ons aan te sluiten. Kennis van het notenschrift is niet noodzakelijk, wat je moet weten leer je op de repetitie. Kijken en/of meedoen is een aantal weken gratis en verplicht je tot niets.

HMZV repeteert elke maandagavond in gebouw ‘De Jeugd van Gisteren’, Beemsterstraat 4 te Hoofddorp. Voorlopig op de tijden zoals hierboven is aangegeven.

Nadere informatie over de herstart van de repetities en/of ons koor krijg je door even te bellen met één van onze bestuursleden. Die vind je op onze website https://www.hmzv.net