De jonge verslaggevers vragen iedereen het hemd van het lijf. (Foto: aangeleverd)
De jonge verslaggevers vragen iedereen het hemd van het lijf. (Foto: aangeleverd)

Interviewen, filmen en monteren met de Zomer in Nieuw-West Mediaclub

NIEUW-WEST - Het is woensdagmiddag en de Mediaclub zit alweer klaar in de foyer van Het Talentenhuis in Nieuw-West. Vandaag gaan we straatinterviews houden. Inmiddels weten de junior journalisten al van alles over kaders, perspectieven en interviewtechniek, dus kunnen we snel aan de slag.

Na het bedenken van een mooi onderwerp en een aantal goede vragen, gaan we de straat op met iPad en reportagemicrofoon. Vanwege ‘afstand houden’, bevestigen we alle microfoons aan lange hengels (1,5 meter!). Het vereist nog wel enige handigheid om goed te interviewen, maar de kids van de Mediaclub laten zich niet van de wijs brengen en gaan samen met de coaches van de frisse Blik op weg naar het Osdorpplein.

Hoewel er nog enige schroom is (“Ik heb last van plankenkoorts…”), vliegen de junior journalisten al snel op de voorbijgangers rondom het plein af.

“Mag ik u wat vragen?

Wat voor telefoon heeft u? Bent u eraan verslaafd? Mag ik hem even zien? Waar wordt u blij van?”. Ook de interviewster met plankenkoorts begint al snel door te vragen. “Bent u ergens goed in? Vindt u het leuk? Waarom dan?”.

Er ontstaan op het plein leuke gesprekken met vrolijke mensen, die van het zonnetje genieten rondom spelende kinderen in de fontein. Ze nemen de tijd om op de vragen van de Mediaclub antwoorden te geven: “Ik kan breien, haken, naaien… We zijn al 54 jaar getrouwd… Ik heb een heel oude Samsung maar je kan er wel mee bellen! … ’s Middags maak ik een wandelingetje rond de Sloterplas. Waar ik goed in ben? In geld uitgeven!”.

De jonge verslaggevers vragen iedereen het hemd van het lijf en gaan met mooi filmmateriaal weer terug naar het Talentenhuis om filmpjes te monteren. En dat levert aan het eind van de middag tijdens de filmvertoning mooie video’s op met ontroerende en hilarische momenten!

Zomer in Nieuw-West organiseert verschillende activiteiten voor kinderen in alle leeftijden. Deelname is gratis. Wil je meer weten? Kijk op www.zomerinnieuwwest.nl.