Karateschool Fightin' Nabil verzorgt trainingen voor jong en oud in Nieuw-West.
Karateschool Fightin' Nabil verzorgt trainingen voor jong en oud in Nieuw-West. (Foto: aangeeverd)

Karateka's hervatten trainingen na zomerstop

SLOTERMEER - Nu de zomervakantie definitief achter ons ligt, beginnen deze week de reguliere trainingen bij Karateschool Fightin' Nabil. De club uit Nieuw-West biedt op meerdere dagen en locaties karate-onderwijs aan vanaf 3,5 jaar tot en met volwassenen, zowel op recreatief als prestatief niveau.

Sinds de oprichting in augustus 2010 ziet het bestuur de populariteit van de karatesport, met name onder de jongste jeugd, als een blijvend verschijnsel. ‘De plezierige spelvormen leren kinderen niet alleen de technieken van het karate, ze leren ook de strakke discipline, de etiquette en het respect voor elkaar. Dat zijn vandaag de dag maatschappelijke waarden uit de sport die heel belangrijk zijn en waar ook ouders zich mee identificeren. Daarbij komt dat karate een levenslange ontwikkelingsreis is. Om die reden ook uitstekend geschikt voor volwassenen', aldus oprichter Nabil Ou-Aissa.

Karate in Slotermeer

Met ingang van vrijdag 21 augustus start Karateschool Fightin' Nabil ook met karatelessen in Slotermeer. Elke vrijdag (16.00-17.45 uur) zijn er trainingen voor kinderen vanaf 3,5 jaar in de Jan de Louter Sportzaal. Volgens Ou-Aissa een logische keuze: ‘We zitten graag midden in de wijk, de drempel naar het verenigingsleven is daardoor zeer laag. We hebben ambitieuze doelstellingen, zo willen we de karatesport-deelname in Slotermeer verhogen.'

Gratis proeflessen

Karateschool Fightin' Nabil is gevestigd in de dojo van Sportcentrum Caland in Osdorp (dinsdag, donderdag, vrijdag en zondag), in de gymzaal van Brede School Het Meervoud in Slotervaart (woensdag) en nu dus ook in de Jan de Louer Sportzaal in Slotermeer (vrijdag). De Karateschool zet de deuren open voor belangstellenden vanaf 3,5 jaar. Voor twee gratis proeflessen volstaat gymkleding. Stadspashouders t/m 17 jaar hebben via de gemeente Amsterdam recht op een vergoeding voor karatelessen tot een maximumbedrag van 300 euro. Voor aanmeldingen en meer informatie: zie www.fightinnabil.nl.