Omleiding Burgemeester De Vlugtlaan

NIEUW-WEST - De gemeente werkt aan de tramsporen, de tramhalte en kruisingen op diverse plaatsen op de Burgemeester De Vlugtlaan. GVB vervangt in de bocht van de Slotermeerlaan met de Burgemeester De Vlugtlaan de tramsporen en vernieuwt de tramhalte. We richten de zuidzijde van de kruisingen op de Burgemeester De Vlugtlaan met de Willem Kraanstraat en Burgemeester Eliasstraat opnieuw in. Delen van de rijweg, het fiets- en voetpad worden vernieuwd. Ook vervangen we kabels en leidingen in de ondergrond.

Wanneer

Van zaterdag15 augustus tot half oktober. Van 15 augustus tot en met 23 augustus werkt het GVB ook op zondag en in de avond en nacht. Daarna werken ze van 7.00 tot 19.00 uur en soms in de avond en/of de nacht.

Gevolgen

Maandag 15 augustus tot en met zondag 23 augustus: Het GVB vervangt de tramsporen en vernieuwt de tramhalte. Een deel van de kruising Burgemeester De Vlugtlaan met de Slotermeerlaan is afgesloten.


Vracht- en autoverkeer vanaf de Burgemeester De Vlugtlaan of de Slotermeerlaan richting Bos en Lommerplein wordt omgeleid via de Slotermeerlaan, de Burgemeester Röellstraat en de A10. Fietsverkeer wordt omgeleid via de Slotermeerlaan en de Jan de Jonghkade.Voetgangers kunnen langs het werk lopen. Tram 7 wordt omgeleid via de Burgemeester Röellstraat, Jan Tooropstraat en de Jan Evertsenstraat. Buslijnen 21 en 80 blijven via de Burgemeester De Vlugtlaan rijden. Er geldt een omleiding voor bus 69. Laad en losverkeer voor het laad/losdok Plein ’40 – ‘45 rijdt aan via de A10, afslag S104 en Burgemeester De Vlugtlaan. U rijdt ter hoogte van het laad/losdok over de trambaan en schuin naar het laad/losdok. Hier keert u en rijdt u terug over de Burgemeester De Vlugtlaan richting A10/Bos en Lommerplein.


Maandag 24 augustus tot en met zondag 13 september: Wordt er gewerkt aan de zuidzijde van de kruising Burgemeester De Vlugtlaan met de Willem Kraanstraat. Ook werkt GVB nog aan het vernieuwen van de tramhalte Plein ’40 - ’45. De zuidelijke rijweg van de Burgemeester De Vlugtlaan is ter hoogte van de Slotermeerlaan richting Bos en Lommerplein afgesloten. Ook is de Willem Kraanstraat aan de zuidkant van de Burgemeester De Vlugtlaan afgesloten. Er gelden dezelfde omleidingen als hierboven met de volgende wijzigingen: Tram 7 rijdt de normale route. De tramhalte ter hoogte van Plein ’40 - ’45 is weer in gebruik. Bussen 21 en 80 worden in de richting stad-in omgeleid via de N200 en de A10. Omleidingen worden ongeveer een week voorafgaand aan de omleiding weergegeven gvb.nl/omleidingen.

Maandag 14 september tot en met zaterdag 17 oktober: Laden en lossen blijft mogelijk op het laad/losdok Plein ’40 - ’45 en in de Willem Kraanstraat. Total Tankstation - Burgemeester De Vlugtlaan: Klanten voor het tankstation moeten aanrijden via de Burgemeester Fockstraat en de Theodorus Dobbestraat. Rechtsaf de Burgemeester De Vlugtlaan uitrijden in de richting van het Bos en Lommerplein is gewoon mogelijk.

Aanbieden afval

De afvalinzamelpunten blijven beschikbaar. De 3 afvalbakken aan de oostzijde van het zebrapad ter hoogte van de Eliasstraat worden verwijderd en komen in de definitieve situatie niet meer terug.

Vervolgwerkzaamheden

Vanaf half oktober starten werkzaamheden aan de zuidkant van de kruising Burgemeester De Vlugtlaan met de Burgemeester Fockstraat en de Johannes Poststraat.