Ontwerp 1: Vlinders.
Ontwerp 1: Vlinders. (Foto: gemeente Amsterdam)

Stem op nieuw kunstwerk Eendrachtspark

GEUZENVELD - Er komt een nieuw kunstwerk in het Eendrachtspark. Er zijn drie schetsontwerpen gemaakt waarop u tot woensdag 26 augustus kunt stemmen. Het nieuwe kunstwerk is onderdeel van het opknappen van het Eendrachtspark. De gemeente werkt samen met bewoners aan het verbeteren van het park. In 2018 is met bewoners een ontwerp gemaakt dat door het bestuur van stadsdeel Nieuw-West is vastgesteld. Stemmen op uw favoriete schetsontwerp kan door een email te sturen naar Kunsteendrachtspark@amsterdam.nl. Geef hierbij ook aan waarom u voor dat kunstwerk hebt gekozen.

Vlinders

Ontwerp 1: De naam van het kunstwerk is ‘Vlinders’. De vlinder wordt door meerdere culturen gezien als een teken van verandering, vreugde en leven.

Open de poort

Ontwerp 2: het 2e kunstwerk heet ‘Open de poort’. De titel verwijst naar de uitspraak 'In naam van Oranje doe open de poort' die de Geuzen bij het veroveren van Den Brielle zouden hebben gedaan. ‘Open de poort’ is een uitnodiging naar bewoners en bezoekers van de wijk om de poort naar elkaar, voor de ander en naar de toekomst te openen.

Zonder naam

Ontwerp 3: dit kunstwerk heeft nog geen naam. Het kunstwerk is een groots, speels en verwelkomend gebaar als toegangspoort van het park.

Beoordeling

De kunstwerken worden op 3 manieren beoordeeld. Allereerst zijn ze voorgelegd aan het stadscuratorium Amsterdam. Daarnaast is er een kunstcommissie samengesteld uit bewoners, medewerkers van de gemeente en lokale kunstenaars. Zij beoordelen de kunstwerken op verschillende punten, zoals veiligheid, beheer en artistieke kwaliteit. Als laatste nemen we de uitslag van het stemmen mee in het uiteindelijke besluit.

Ontwerp 3: Ontwerp zonder naam.
Ontwerp 2: Open de poort.