Window Draw maakt talent zichtbaar
Window Draw maakt talent zichtbaar (Foto: Aangeleverd)

Window Draw maakt talent zichtbaar

Window Draw zet zich in voor het zichtbaar maken van talent en verhaal van kinderen in de buurt. We vragen kinderen om te tekenen wat hun bezig houdt in deze tijd en we delen dit door middel van buurt-raamexposities en op Facebook 'Window Draw'. Met als resultaat zichtbaar talent en herkenning in elkaars verhalen.

De eerste buurt-raamexpositie hangt nog bij De Ru Paré Community, Chris Lebeaustraat 4, aan de kant van het August Allebéplein.

De tweede buurt-raamexpositie hingen we vorige week op bij Casa Sofia, Ottho Heldringstraat 3. Tekeningen die waren gemaakt nav een Window Draw gastles, verzorgd door kunstenaar Baukje Duin op de Einsteinschool. 'Teken wat je bezig houdt in deze tijd als een ware kunstenaar'.

De 3 klassen gingen met hun beeldende vorming docent Lettie Havinga gingen even een kijkje nemen. Window Draw was erbij toen de eerste groep om 8.30 ging kijken. Het was een hele warme dag en ze luisterden dan misschien wel niet allen op hun best. Toch verbaasde we ons over de opmerkzaamheid. Gemotiveerd om toch even de mooiste tekening aan te wijzen en de teksten ook te bekijken. In de middag deelde we een aantal foto's in de Whatsapp met Lettie. We krijgen het volgende bericht terug: 'Het doet echt wel wat met ze hoor. Vooral groep 7 was zojuist erg geïnteresseerd. We hebben Mo van Casa Sofia nog even bedankt, dus dat was ook mooi voor de kids.'

Dat maakt ons blij!

Tijdens het bekijken van de tekeningen worden er woorden herhaald. 'De tekeningen hangen in een..hoe noemen we dat?' 'Een mooi woord, 'expositie'. Lettie moedigd de kinderen aan om over de tekeningen te vertellen en ik, Olga, van Window Draw leg uit waarom we een 'selectie' hebben moeten maken. De tekeningen waren allemaal goed gemaakt en bedacht maar er was ruimte voor maar 12 grote tekeningen. De andere tekeningen zijn bij de school opgehangen.

De zomervakantie komt eraan en dan zetten de Window Draw ook deels in de koelkast.

In het zomerprogramma 'Talentenfabriek' bij de Ru Paré Community stimuleren we kinderen om te tekenen wat hen bezig houdt in hun zomervakantie' met een laagdrempelige opdracht. De tekeningen die met aandacht zijn gemaakt bewaren we voor een volgende buurt-raamexpositie. Na de zomervakantie zullen we weer naar de scholen stappen van Amsterdam Nieuw-West voor een gastles en meer raamexposities in de buurt.

Super leuk!

www.facebook.com/windowdraw. Heb je vragen of ben je trots op een tekening die je hebt gemaakt en kan je niet wachten tot wij op je school langs komen? Licht je tekening met een paar zinnen toe in de mail naar: windowdrawamsterdam@gmail.com