dj-les van een echte dj
dj-les van een echte dj (Foto: Ahmet en Imran van de Mediaclub)

De Zomer in Nieuw-West Mediaclub

‘De zon schijnt, sommige kinderen knutselen, anderen dansen en… eh… je hoort muziek.’ De buitenplaats van Het Talentenhuis in Nieuw-West is omgetoverd tot een heuse dansvloer met een dj-draaitafel en een knutselhoek. Binnen buigen de kinderen van de Mediaclub hun hoofden over het bedenken van goede interviewvragen, sfeerbeschrijvingen en klikken ze erop los met de camera’s om mooie sfeerfoto’s te maken. In de Mediaclub leren kinderen (van 8 tot 12 jaar) deze zomer mooie foto’s maken, video’s editen, verhalen schrijven en interviewen. Deze woensdagmiddag begeleiden Simone ten Caat (journalistiek) en Vera Duivenvoorden (fotografie) de kinderen bij het vertellen van een echt sfeerverhaal. Ahmet rent naar het raam. ‘Juf, mogen we dan ook vragen stellen aan de dj?’

In groepjes lopen de kinderen even later over het terrein om sfeer te proeven. Rosalie en Ilana doen een poging om de knutselende kinderen te ondervragen over hun meesterwerken. Een meisje houdt haar knutselwerkje omhoog, vertelt iets over een ‘uitklapbaar hartje’ en knutselt snel weer verder.

Sophia en Arsiema lopen giechelend met hun camera rond, maken foto’s van elkaar en van wat andere kinderen.

DJ Roberto

Een groep kinderen staat in een kring om de dj-booth. Dj Roberto Ommel geeft vandaag een workshop aan de kinderen. Mohameds ogen worden groot als de dj vertelt dat hij wel 2000 liedjes bij zich heeft. Anjolina staat achter de draaitafel en maakt een mooi kiekje van het tafereel.

Waarom doet u dit werk?

Ahmet en Imran hebben zich strategisch opgesteld, want heel misschien mogen ze na het stellen van een vraag zelf ook wel even aan de knoppen draaien. Als de muziek even stil is, gaat Imran staan en leest van zijn blaadje: “Waarom doet u dit soort werk?” Dj Roberto strijkt over zijn kin. ‘Goede vraag, jij wordt vast een echte journalist.’ Imrans mondhoeken krullen omhoog. De dj wijst naar de kinderen die in een kring om hem heen staan. ‘Ik houd gewoon veel van muziek en ik wil mensen graag laten dansen.’ Imran knikt instemmend, schrijft het antwoord op en beweegt zijn schouders ritmisch op en neer.

Zomer in Nieuw-West organiseert verschillende activiteiten voor kinderen in alle leeftijden. Deelname is gratis. Wil je meer weten? Kijk op www.zomerinnieuwwest.nl.