Zo'n 65 belangstellenden lieten zich informeren over de toekomst van het Sugar City terrein.
Zo'n 65 belangstellenden lieten zich informeren over de toekomst van het Sugar City terrein. (Foto : Peter Vreeswijk)

Ongerustheid over Sugar City terrein

ZWANENBURG/HALFWEG - Vorige week woensdag waren rond de klok van 19.30 uur zo'n 65 belangstellenden verzameld in de huiskamer van Het Dorpshuis Zwanenburg-Halfweg om zich te laten informeren over de toekomstige ontwikkelingen op het Sugar City terrein en The Amsterdam Style Outlets.

De presentatie was in handen van Marcel Herben, center manager bij Neinver, de exploitant van The Amsterdam Style Outlets en Oscar Persoon, werkzaam bij Cobraspen die eigenaar is van Sugar City. Door middel van een powerpoint presentatie werden de aanwezigen op de hoogte gesteld van de ontwikkelingen op het gehele terrein.

Er worden in totaal 115 winkels gerealiseerd. De bezettingsgraad is tot op heden is 75 procent. Dat levert ongeveer 600 banen nieuwe banen op. Verder is er parkeerruimte voor 200 fietsen en 2200 auto’s, 250 parkeerplaatsen, meer dan voorzien. Een systeem van betaald parkeren wordt gehanteerd middels een progressief stelsel.

Na afloop was er gelegenheid om vragen te stellen.Vanuit de zaal was er ongerustheid over het feit dat een deel van de bezoekers de auto dan wellicht gaat parkeren langs de Zwanenburgerdijk of verder het dorp in. Afgelopen donderdag tijdens de raadsvergadering, verzekerde verantwoordelijk wethouder Marja Ruigrok nog dat dit goed in de gaten zal worden gehouden met eventuele maatregelen.

Daarnaast wordt verwacht dat een groot deel van het publiek met het openbaar vervoer komt. Neinver gaat proberen dit zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Op het terrein zelf komt een informatiepunt waarbij het publiek wordt geïnformeerd over activiteiten in de omgeving van het outletcentrum.

Oscar Persoon schetste tenslotte nog de toekomstige ontwikkelingen op het Sugar City terrein zoals de komst van een supermarkt (Dirk van den Broek), een hotel, de verdere aankleding van de kalkoven-toren en de aanleg van een passantenhaven. Op verzoek van het publiek zegde Marcel Herben toe om een jaar na opening weer een dergelijke avond te organiseren. Het is de bedoeling dat het outletcentrum op 26 november zijn deuren opent.