Zonnepanelen op schooldaken

HAARLEMMERMEER - De gemeente stimuleert zonnepanelen op daken van gebouwen. Onlangs heeft de eerste Montessorischool in Hoofddorp als eerste school binnen de gemeente 188 zonnepanelen gekregen uit een samenwerkingsproject van NMCX (Centrum voor Duurzaamheid), schoolbesturen en de gemeente Haarlemmermeer.

Wethouder energietransitie Jurgen Nobel: “Wij vinden het belangrijk dat er vooral op gebouwen veel zonnepanelen komen. Stroom opwekken op schooldaken is een mooi voorbeeld van hoe we veel stroom kunnen opwekken en tegelijkertijd ons mooie polderlandschap kunnen behouden.”

Ook een aantal andere scholen heeft zonnepanelen gekregen dit jaar. Bijvoorbeeld Het Kompas, de Van Voorthuisenschool en de Vijfsprong. In de herfstvakantie worden nog vier scholen van Meer Primair van ruim 600 panelen voorzien. De Klimop, de Klippeholm en Vredeburg 1&2 zijn hiervoor gekozen.

Arjanne lagendijk (NMCX): “Wij ondersteunen scholen bij alle vormen van verduurzaming, In dit project is er aandacht voor het gebouw en voor educatie, want met het in gebruik nemen van de zonnepanelen wordt meteen de flitsende Energy Game uitgevoerd. Dat is een educatieactiviteit over schone energievormen voor bijna de hele school.”