Er werd hard gewerkt aan alle kerstverrassingen.
Er werd hard gewerkt aan alle kerstverrassingen. (Foto: Pr)

Kerstverrassing van ’t Rietland lokt weer nieuwe vriend uit

BADHOEVEDORP - “Ik was zo verbaasd. Laat ik direct iets terugdoen.” Dat moet een inwoonster van Badhoevedorp gedacht hebben, toen ze namens ’t Rietland een prachtige, rijk gevulde kerstmand en een leuk kerststukje ontving. Uiteraard keurig coronaproof afgeleverd. Wat dat ‘iets terugdoen” precies was? Ze stuurde als bedankje een mooie kerstkaart met daarop de mededeling, dat ze zo positief was geschrokken toen ze het pakket had gezien, dat ze zich meteen maar aanmeldde als vriend van ’t Rietland.”

Al voor een tientje per jaar ben je lid van 't Rietland

Even ter toelichting voor de niet-Rietlandkenners: Vrienden van ’t Rietland is een vereniging, waarvan de leden via hun jaarlijkse contributie, minimaal 10 euro, de activiteiten van dit dienstencentrum voor 55-plussers mede mogelijk maken.

Aanvulling

“De actie was een prachtig succes. En met de aanmelding van die mevrouw waren we natuurlijk erg blij”, was de reactie van Gerda Popken, beheerder van ’t Rietland. “Onze club van Vrienden kan elke aanvulling en steun gebruiken. Hoe meer mensen meedoen, hoe beter we aan ons programma uitvoering kunnen geven.

Kwetsbaar

Waarom deze verrassingskerstactie namens ’t Rietland? “We hadden een lijst met namen van mensen die wel een leuk en vooral positief steuntje in de rug konden gebruiken”, vervolgt Gerda. “Het is nu voor veel mensen, zeker de wat ouderen, een hele zware tijd. De coronaregels hakken er sowieso voor iedereen in, maar voor velen is het extra moeilijk. De mensen zijn extra kwetsbaar, soms vanwege een ziekte, soms omdat ze minder mobiel zijn en afhankelijk van hulp, soms omdat ze niet zo vaardig zijn met computers. Dan begrijpt iedereen vast wel, dat een leuke verrassing een opsteker is. Het wordt Kerstmis, er kan veel niet. Wat kan er wel? We hadden op de lijst 30 Badhoevedorpers, waarvan we wisten: Ja, die doen we hier vast een groot plezier mee."

Gesponsord

"Dankzij Marianna den Breejen, Diana Celie en Ophelia Vredevoort hebben we de manden prachtig kunnen opmaken', vervolgt ze. "Veel dank daarvoor. Nee, geen zorgen: we hebben ons perfect aan de coronaregels gehouden. En natuurlijk gaat onze dank ook uit naar iedereen die deze kerstactie heeft gesponsord, zoals Stichting Van Badhoevedorp Voor Badhoevedorp, Weekmarkt Badhoevedorp, Tuincentrum Osdorp, Van den Bos, fruitspecialist, boekhandel Jaspers, de Lekkerste Apotheek, de Gekroonde Oliebol, Q-beach, Schönhage groente en fruit, Van Poelgeest Bloemsierkunst, Van Toor Bakkerij, de lokale politieke partij Een Haarlemmermeer, Gerry van Lieshoud, en natuurlijk ook 't Rietland zelf. We waren samen één voor een bijzondere kerstactie in een bijzonder jaar. Beste wensen voor iedereen, en laten we vooral op weg mogen naar een coronavrij 2021.”

Anja Maas