Hogere boetes voor feestjes

HAARLEMMERMEER - Burgemeester Marianne Schuurmans pleit voor hogere boetes voor organisatoren van illegale feesten. Ze vindt de asociaal en onverantwoord “in een tijd waarin we allemaal ons best doen om de zorg voor iedereen toegankelijk te houden en verdere schade aan de economie te beperken’, vindt ze.

Afgelopen weekend werd een illegaal Halloweenfeest gehouden op een vakantiepark bij Halfweg. Daar kregen zeventig aanwezigen een boete, meldt de politie.

Schuurmans heeft geen goed woord over voor de organisatoren van illegale feesten in coronatijd. „De organisatoren vind ik crimineel en zouden wat mij betreft hogere boetes opgelegd mogen krijgen”, reageert ze op Twitter.

Het feest op het vakantiepark in de nacht van zaterdag op zondag was niet het enige illegale feest in Nederland. Tientallen mensen uit heel Nederland wilden in de nacht van zaterdag op zondag in Weesp een illegaal feest bezoeken. In het dorp Prinsenbeek bij Breda deelde de politie zondagochtend boetes uit aan ruim 25 jongeren die de noodverordening overtraden met hun feest in een bos. De politie in Zeeland beëindigde illegale feesten in Goes, Terneuzen en ’s-Heer Abtskerke.