Er is actie in het pand aan de Zeemanlaan: v.l.n.r. Ruben, Hartger en aannemer Dennis van DS Bouw.
Er is actie in het pand aan de Zeemanlaan: v.l.n.r. Ruben, Hartger en aannemer Dennis van DS Bouw. (Foto: Pr )

Restaurant en Wijnbar heet Nobèl

BADHOEVEDORP - ‘’Het was best even een dingetje, want met het bekend maken van de naam ga je je nieuwe bedrijf natuurlijk meteen neerzetten. Maar we zijn eruit en iedereen mag het weten: wij presenteren Restaurant en Wijnbar Nobèl. En het is een edele naam geworden,” legt Ruben Pen mede-eigenaar uit.

Wij zijn vol optimisme en hebben nobele bedoelingen

"Zonder overdrijven: er is in deze moeilijke tijd best moed voor nodig om een nieuw horecaproject te beginnen. Dat wij dat vol optimisme aan het doen zijn, getuigt van nobele bedoelingen. Mogen we best even zeggen, toch? Maar ons ‘nobel’ verwijst ook nog naar iets anders, namelijk naar de Nobelprijs.” Ruben heeft deze stap samen met zijn vader Hartger en mede-onderneemster Britt Vaerewijck genomen. Kenners van Badhoevedorp zullen dat meteen begrijpen, want de locatie van het nieuwe restaurant ligt in het centrum van het dorp, in dat deel waar de straatnamen verwijzen naar Nederlandse wetenschappers die ooit de prestigieuze Nobelprijs wonnen.

Klemtoon

Ruben: “Wij zitten op de hoek van de Zeemanlaan en het Lorentzplein: vernoemd naar Pieter Zeeman en Hendrik Lorentz. Zij wonnen in 1902 samen de Nobelprijs voor natuurkunde. Het leek ons een mooie gedachte om hun namen, en meteen ook die van de andere wetenschappers van deze buurt, te eren door onze nieuwe zaak Nobèl te noemen. Met een accent grave, streepje naar links, op de letter e, omdat de klemtoon op de laatste lettergreep moet liggen.”

Hospitality

Nu hun kindje een naam heeft, wil het drietal ook al wel iets kwijt over het concept van Nobèl. “Een paar weken geleden vertelden we al, dat we Badhoevedorp iets willen bieden wat er tot nu toe niet was”, vervolgt Ruben. “Onze gasten zijn, als we in december open kunnen, welkom voor lunch, borrel en diner. Komen ze dineren, dan zijn ze een heerlijk avondje uit. Onze internationaal gerichte keuken gaat zorgen voor gerechten van uitstekende kwaliteit, die niet de hoofdprijs zullen kosten. We bieden ‘andere menukaart’ en, heel belangrijk, een mooie wijnkaart. Want iedereen zal het erover eens zijn: bij lekker uit eten gaan hoort een goed glas wijn. Niet schrikken, dat hoeft geen duur glas wijn te zijn. We gaan op zoek naar de beste combinaties met onze vlees-, vis- of andere gerechten, zodat alles goed past bij de sfeer die we Nobèl willen geven: casual chic met veel aandacht voor hospitality.”

'De toevoeging van Wijnbar legt de nadruk op over hoe belangrijk wij wijn vinden'

Restyling

In het pand aan de Zeemanlaan wordt op dit moment druk gewerkt aan een restyling. Daarbij komen de ideeën voor een mooie wijnkelder al aardig in beeld. “We hebben een royale souterrain en zijn bijna klaar om de trap naar beneden de juiste breedte te geven. Gaat echt mooi worden. We vinden wijn belangrijk. De toevoeging van Wijnbar aan onze naam legt daar nog eens extra de nadruk op.”


Anja Maas