Burgemeester Schuurmans en alle kinderen kunnen dit jaar thuis blijven in het traditionele weekend van de aankomst van Sinterklaas. Dit jaar komt hij niet aan in Zwanenburg.
Burgemeester Schuurmans en alle kinderen kunnen dit jaar thuis blijven in het traditionele weekend van de aankomst van Sinterklaas. Dit jaar komt hij niet aan in Zwanenburg. (Foto: Peter Vreeswijk)

Sinterklaas komt niet in Zwanenburg en Halfweg, wel in Badhoevedorp

HAARLEMMERMEER - Traditioneel staat de aankomst van Sinterklaas half november centraal in Nederland. Het is altijd een feestelijke gebeurtenis. Helaas voor de kinderen in Halfweg en Zwanenburg, Sinterklaas heeft via zijn woordvoerder laten weten dat hij helaas dit jaar niet per boot zal aanmeren in Zwanenburg. Dat heeft allemaal te maken met corona, dat ons allemaal al maanden in de greep houdt.

De intocht in Badhoevedorp wordt op een speciale manier gevierd.

De Sint is daar erg verdrietig onder. Want wat was het altijd een feest om samen met zijn pieten de kinderen van Zwanenburg, Halfweg en daarbuiten te begroeten.

Er wachtte hem ieder jaar weer een hartelijk onthaal van zingende kinderen onder begeleiding van Muziekvereniging Eensgezindheid.

Gezelligheid

Vorig jaar werd hij nog welkom geheten door burgemeester Schuurmans van de gemeente Haarlemmermeer.

Er was gezelligheid met warme chocolademelk met slagroom, beschikbaar gesteld door eetcafé Het Zwaantje en in de middag nog een feestelijke voorstelling in voormalig cultureel centrum De Olm.

Geen gezelligheid in het nieuwe dorpshuis

Dit jaar stond weer een voorstelling gepland in het nieuwe dorpshuis aan de Dennenlaan.

Helaas heeft corona roet in het eten gegooid. Het wordt een andere Sinterklaas dan anders, maar Sinterklaas komt volgend jaar zeker weer naar het dorpshuis, ook al is dat een schrale troost.

Wel in Badhoevedorp

Natuurlijk komt de Sint wel naar Nederland en ook in Badhoevedorp. Daar wordt de intocht op een speciale manier gevierd. Lees verder op pagina 5 van deze krant.

Sinterklaas laat zich niet helemaal uit het veld slaan door corona, maar zal zich minder vaak laten zien onder grote groepen mensen. Misschien komt hij wel langs bij op scholen. Maar dat zal hij zeker van tevoren laten weten. Natuurlijk is zijn aankomst in Nederland wel te zien op de televisie.


Saskia Vreeswijk