Vorig jaar mocht burgemeester Marianne Schuurmans Sintekrlaas nog live ontvangen, nu doet ze dat vanachter haar computer.
Vorig jaar mocht burgemeester Marianne Schuurmans Sintekrlaas nog live ontvangen, nu doet ze dat vanachter haar computer. (Foto: Pr )

Digitaal welkom voor Sinterklaas

BADHOEVEDORP - Sinterklaas is een man van alle tijden. Dat betekent dat hij, ook in deze coronatijd, officieel in Nederland zal arriveren. “Negatieve reisadviezen of niet, ik ben een persoon die als coronaproof mag worden bestempeld. Ik durf dus met een gerust hart ook in 2020 Spanje te verlaten om rondom 5 december in Nederland mijn verjaardag te vieren”, zo liet de goedheidligman deze krant via zijn secretariaat weten.

Omdat de sint in de loop der eeuwen getoond heeft zich optimaal aan veranderende tijden aan te kunnen passen, heeft hij met de organisaties die gewoonlijk een mooie intocht voor hem regelen afgesproken dat hij dit keer digitaal gaat. “Daar krijgt iedereen bericht van en kan dat dan op zijn eigen manier doorgeven. Wat Haarlemmermeer betreft zal ik via een speciale film laten weten dat ik er ben. Zoals altijd wordt mijn aankomst in iedere woonkern op eigen wijze in beeld gebracht.”

“Dat geldt ook voor Badhoevedorp”, vertelt Albert van der Kolk. “Dat betekent dat de steiger voor de deur van onze winkel ook dit jaar wordt gebruikt.” De eigenaar van Profile Albert van der Kolk aan de Akerdijk staat sinds jaar en dag paraat om de entree van de goede bisschop en zijn pieten in goede banen te leiden. “We zien hem per boot door de Ringvaart varen en hier, voor mijn winkeldeur, voet op Badhoevedorpse bodem zetten. Daar staat de burgemeester klaar om hem welkom te heten. Dit jaar doet de burgemeester dat ook. Dat wil zeggen: klaar staan. Maar ze ziet dan niet Sinterklaas, maar mij aankomen om haar te vertellen dat het dit jaar allemaal anders gaat."

Pakjesavond

Dat moment is te zien in een officiële film van de gemeente. De film gaat 14 november online: via social media van de gemeente en you tube. Die film krijgt ongetwijfeld een groot publiek.

"Zelf ben ik van plan hem aanstaande zaterdag aan de klanten in mijn winkel te laten zien. En ik ben in Badhoevedorp vast niet de enige ondernemer die dat wil doen. We zijn allemaal blij met deze film: een prima manier om te laten weten, dat Sint-Nicolaas ons ook dit jaar niet zal vergeten'', concludeert Van der Kolk.