Sinterklaas is altijd enthousiast over Badhoevedorp.
Sinterklaas is altijd enthousiast over Badhoevedorp. (Foto: Pixabay)

Sinterklaas in geheim aangekomen

BADHOEVEDORP - "Ik was altijd zo enthousiast aanwezig in de Haarlemmermeerpolder. Vooral in Badhoevedorp, daar ben ik erg populair. Dat dorp stond dan ook altijd op de eerste plaats, als ik mijn intochten moest plannen. Ik kon daar namelijk zo mooi volgens de traditie aankomen: per boot, over het water van de Ringvaart, aanleggen op de steiger aan de Akerdijk, en daar dan de burgemeester en de anderen ontmoeten. En er was ruimte genoeg voor alle kinderen die mij dan wilden binnenzingen. Hartverwarmend. Maar helaas zit dat er nu niet in. Corona gooit roet in het eten."

Sint tot polderjeugd: Mis die film niet!

Bovenstaande tekst vond de redactie van Westerpost deze week op een van de bureaus. Het was een briefje van de goedheiligman, waarin hij nog eens zijn spijt betuigde over een andere sint-periode in de polder dan anders. “Jullie hebben daar recht op”, stond er ook nog te lezen. ”Jullie krant, speciaal de editie Badhoevedorp en omstreken, heeft altijd veel aandacht aan mij besteed en nu is het allemaal zo kaal. Maar ik heb goed nieuws. Allereerst: alle kinderen krijgen hun cadeaus. Dat gebeurt al jaren op afstand, dus dat is geen probleem. Maar omdat ze mij toch ook willen zien, ben ik in Haarlemmermeer zichtbaar op afstand. Geen handjes geven en bij Sint op schoot, maar in een film. Nu ik daar nog eens over nadenk: dan ben ik er zelfs op meer dan 1,5 meter afstand. Dat mag dus!”

Twee dagen in de week

Westerpost was vanzelfsprekend blij met dit nieuws en de redactie nam goed nota van de details die Sint vermeldde. “Wie het spoor van mij en mijn pieten door de polder wil volgen, moet op maandag en donderdag om 16.00 uur via de facebookpagina van de gemeente of you tube kijken naar ‘Haarlemmermeer schijnt door de bomen’. Een speciale titel, met een knipoog naar het beroemde sinterklaaslied van Jan Pieter Heije. Dat ontstond in Abbenes, in de zuidelijkste punt van de polder. De film is gemakkelijk te downloaden, zodat de kinderen op elk gewenst moment kunnen kijken. Ze zien mij dan persoonlijk in een serie online avonturen, waarin ik samen met burgemeester Marianne Schuurman op zoek ben naar zaken die zoek zijn: speculaas, maar vooral mijn staf. En die kan ik niet missen. Een Sint zonder staf is geen Sint. De filmpjes duren 5 minuten en er zijn in totaal 6 afleveringen. Ik ben erg blij met de medewerking van iedereen bij de gemeente, speciaal die van burgemeester Marianne, een groot fan van mij. Ze heeft mij prachtig geholpen om op deze manier aan de kinderen te laten zien, dat ik ook dit jaar heel dicht bij hen was.. Want, zeg nou zelf, als ik als persoon niet in beeld ben geweest, is er niet echt sprake van een Sinterklaasfeest!”

Anja Maas