De komende jaren worden stoepen en fietspaden onder handen genomen.
De komende jaren worden stoepen en fietspaden onder handen genomen. (Foto: Pixabay)

Miljoenen voor de openbare ruimte

HAARLEMMERMEER - Voor in totaal zo’n 12,5 miljoen euro willen burgemeester en wethouders de komende 3 jaar investeren in het vervangen van onderdelen van de openbare ruimte in Haarlemmermeer. De nadruk ligt daarbij op stoepen, fietspaden en straten.

De vervangingsinvesteringen betreffen behalve stoepen, fietspaden en straten, ook wegen, fietspaden, trottoirs, groen, bruggen, openbare verlichting, verkeersregelinstallaties, watergangen, sportvelden, speelvoorzieningen, begraafplaatsen en recreatiegebieden. Het geld dat burgemeester en wethouders vragen aan de gemeenteraad betreft vernieuwingen in 2021. Voor de uitvoering van het omvangrijke werk zijn ook de jaren 2022 en 2023 nodig.

Bij het bepalen van de prioriteiten en de planning wordt gekeken naar de technische noodzaak van vervanging die dikwijls met veiligheid heeft te maken. Ook de kansen om verschillende werkzaamheden te combineren oftewel werk met werk te maken en gebiedsgericht uit te voeren, kunnen doorslaggevend zijn. Op de lijst van straten die aan de beurt komen staat onder meer de Jan van Gentstraat in Badhoevedorp. Vernieuwing van de fietspaden is aan de orde op Zijkanaal F West in Halfweg.

Qua bomen en beplanting komen de Julianastraat en C. v.d. Lindestaat in Halfweg aan de beurt. En qua verkeersregelinstallaties de kruising Zeemanlaan/Sloterweg/Burgemeester Amersfoordtlaan in Badhoevedorp. Vervangingingsinvesteringen in sportvelden worden gedaan in onder andere Badhoevedorp. De bewuste velden voldoen niet meer aan de sporttechnische eisen.