Meldpunt voor gedupeerde ouders

HAARLEMMERMEER - De gemeente Haarlemmermeer gaat ouders helpen die zijn getroffen door de problemen met de kinderopvangtoeslag bij de Belastingdienst. De hulp is ter aanvulling op de financiële compensatie die ouders krijgen van de Belastingdienst. Wethouder Johan Rip roept gedupeerde ouders op zich bij een speciaal opgezet meldpunt te melden.

“De Belastingdienst betaalt de financiële compensatie aan ouders die zijn getroffen door de problemen met de kinderopvangtoeslag. Soms is die compensatie alleen niet genoeg. Er kunnen namelijk ook problemen op andere vlakken zijn ontstaan”, aldus wethouder Johan Rip (Werk en Inkomen). De Rijksoverheid, Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en de Belastingdienst spraken onlangs af dat gemeenten gedupeerde ouders hierbij gaan helpen.

Het kabinet stelt 11 miljoen euro beschikbaar om gemeenten te helpen bij het opzetten van maatwerk voor gedupeerde ouders. Hoe dit eruitziet, moet de gemeente nog horen van de VNG. Medewerkers van de gemeente zitten wel klaar om gesprekken te voeren met ouders die zich aanmelden. Op basis daarvan kan de gemeente bepalen welke hulp geboden kan worden.

Lees verder op pagina 5