Bibliotheek Haarlemmermeer organiseert netwerkbijeenkomsten voor werkzoekenden
Bibliotheek Haarlemmermeer organiseert netwerkbijeenkomsten voor werkzoekenden (Foto: aangeleverd)

Netwerkbijeenkomsten voor werkzoekenden

HAARLEMMERMEER - De Bibliotheek Haarlemmermeer organiseert samen met de stichting JobOn drie gratis bijeenkomsten voor werkzoekenden. Deelnemers gaan tijdens de workshops samen aan de slag om het cv te verbeteren, tips te delen en te netwerken. De eerste bijeenkomst is op dinsdag 1 september van 10.00 tot 12.00 uur in de Podiumzaal van de Bibliotheek Hoofddorp-Centrale.

Leonie Schuitemaker organiseert de bijeenkomsten vanuit de Bibliotheek Haarlemmermeer: “Tijdens de bijeenkomst heb ik verschillende werkvormen om in te zetten, gaan de deelnemers vooral onderling met elkaar aan de slag en vertrekt iedereen naar huis met één of twee nieuwe netwerkcontacten en concrete tips om het cv te verbeteren.”

Actief netwerken

Vaak is solliciteren een eenzaam proces. Werkzoekenden zitten veelal alleen thuis achter de pc naar vacatures te zoeken. Tegenwoordig is het echter belangrijk om actief te netwerken. Dankzij JobTalk kunnen werkzoekenden hun netwerk vergroten en direct hun sollicitatievaardigheden verbeteren.

Ontmoetingsplek

“De bibliotheek verandert steeds meer in een ontmoetingsplek waar mensen zich kunnen ontwikkelen. Zo zijn er tegenwoordig allerlei cursussen en trainingen en daarom vinden we het geweldig dat we vanuit Stg. JobOn (voorheen DeBroekriem) nu ook netwerkbijeenkomsten bij de bibliotheek kunnen organiseren”, aldus Inge Laagewaard van JobOn.

Aanmelden

Meld je aan voor de eerste JobTalk bijeenkomst op dinsdag 1 september door te mailen naar leonie.schuitemaker@debibliotheekhaarlemmermeer.nl of kijk voor meer informatie op www.debibliotheekhaarlemmermeer.nl. Er is ruimte voor maximaal 22 personen, dus reserveer snel je plek.