Eelco Hilgersom, winnaar van de Global Art Awards 2020.
Eelco Hilgersom, winnaar van de Global Art Awards 2020. (Foto: Pr )

Eelco Hilgersom wint Global Art Award

HALFWEG - Tijdens de Shanghai International Art Fair zijn vorige maand de winnaars bekend gemaakt van de Global Art Awards 2020, een van de jaarlijkse hoogtepunten van de beeldende kunstwereld. Getalenteerde kunstenaars van over de hele wereld hebben in acht verschillende categorieën gestreden voor de winst. Met zijn werk ’The Third Eye’ is Eelco Hilgersom (41) benoemd tot winnaar in de categorie Sculpture Art. “Het is een enorme eer om deze prijs te hebben gewonnen en een goede kickstart voor mijn carrière”, aldus de trotse kunstenaar.

Het winnende kunstwerk ’The Third Eye’ is gemaakt van 700 messing platen

Eelco Hilgersom is een hedendaagse kunstenaar woonachtig in Halfweg met een passie voor structuur en natuur. "De complexe structuren die samen een geheel vormen zijn een enorme inspiratiebron voor mij,” zegt hij hierover. In zijn werken staan deze structuren centraal en het abstraheren van deze natuurlijke vormen is dan ook duidelijk zichtbaar. Het doel is om de waarnemer mee te nemen in de complexiteit van het kunstwerk.

The Third Eye

Het winnende kunstwerk ’The Third Eye’ is gemaakt van 700 messing platen en heeft een afmeting van 1 bij 1 meter. Het is geïnspireerd op de lamellen van een iris in een oog dat is omgezet naar een abstracte vorm. Het vertegenwoordigt ook het zesde chakra in het menselijk lichaam volgens de tradities binnen het hindoeïsme. Het derde oog chakra bevindt zich in het midden van het voorhoofd tussen de wenkbrauwen.

Global Art Awards

De Global Art Awards werden voor de derde keer georganiseerd door de Global Art Agency en is in het leven geroepen om de prestaties en bijdragen van kunstenaars, galerieën en kunstprofessionals over de hele wereld te erkennen en te vieren. Categorieën zijn schilderkunst, digitale kunst, mixed media, graffiti, digitale kunst, fotografie, illustratie en beeldhouwkunst. Door middel van publieke stemmen en een veelgeprezen panel van juryleden is bepaald welke artiest in elke categorie de winnaar is.

Informatie

Voor meer informatie over de kunstenaar: eelcohilgersom.com


Het winnende kunstwerk ’The Third Eye’.