Oud & nieuw 2020. Vuurwerkworld is er klaar voor.
Oud & nieuw 2020. Vuurwerkworld is er klaar voor. (Foto: Pr )

Toch spetterend uiteinde door Vuurwerkworld

ZWANENBURG - “Vuurwerk dit jaar? Dat mag toch niet? Jazeker, dat mag wel. Tenminste als het gaat om categorie 1 vuurwerk. En gelukkig mag er dan nog heel veel wel. Dus wil je oud & nieuw toch met spetters en knallen vieren, plan dan even een bezoekje aan Vuurwerkworld. In onze winkel ben je van harte welkom. En natuurlijk zijn we er ook online”, zegt Frank Koopmans van Vuurwerkworld.

Veelbewogen 2020 spetterend en knallend afsluiten

Samen met Hans-Peter Reijnen staat hij klaar voor alle klanten die het veelbewogen jaar 2020 spetterend en knallend willen afsluiten, hoewel het er even naar uit zag, dat het er niet van ging komen. “Ja, dat was schrikken”, zegt hij. “Want we hadden al van alles gedaan om onze verkoop in veilige banen te leiden. We zijn maanden bezig geweest met voorbereiden. Onze twee winkels, in Zwanenburg en Aalsmeer, waren volledig coronaproof. We hadden een supercollectie samengesteld, folders besteld, afspraken met toeleveringsbedrijven gemaakt en toen pats dat vuurwerkverbod. Alles voor niks. We moesten annuleren en tja, het geld dat vaak al vooruit betaald was, waren we kwijt. Een enorme dreun, dat zal niemand verbazen.

Categorie 1 vuurwerk

Gelukkig was er één lichtpuntje: categorie 1 vuurwerk mag wel. Dat is vuurwerk, dat je het hele jaar in je bezit mag hebben. Ook daarmee kun je een mooi oud & nieuwfeestje bouwen. We hebben er direct op ingezet en onze klanten vinden bij ons een topcollectie. Ons assortiment staat op onze website. Je ziet meteen dat het hier gaat om veel meer dan sterretjes en knalerwten, hoewel die natuurlijk ook prachtig zijn. Populaire toppers? Magic whip, flashing fountain, crackling groundflower, de crackling balls. En we hebben natuurlijk in deze categorie ook hele mooie pakketten.”

Voorraad kleiner

Bestellen kan via de website en het vuurwerk is uiteraard te koop in de winkel van Vuurwerkworld. Denk wel even aan onze coronaregels. En wacht niet te lang. Doordat er tot op het laatste moment moest moest worden geswitcht is de voorraad kleiner dan klanten gewend zijn. "Dus wie het eerst komt… als dat ergens geldt, dan is dat nu. Nog even wat details: verkoop en ophalen: 19, 24 en 28 december tussen 10.00 en 17.00 uur, 29, 30 en 31 december tussen 8.00 en 18.00 uur. En natuurlijk wensen we iedereen "Fijne en vooral gezonde feestdagen", besluit Koopmans.

Het adres: Vuurwerkworld. Dennenlaan 5, 1161 CK Zwanenburg, www.vuurwerkworld.nl, mail: infor@vuurwerkworld.nl. Tel. 020-235887.