Bewoners gezocht om te bemiddelen

HAARLEMMERMEER - Inwoners van de Haarlemmermeer die goed kunnen luisteren, samenvatten en doorvragen, worden gevraagd om zich te melden als buurtbemiddelaar.

Interesse hebben in de medemens en respect hebben voor de mening van anderen, zijn ook eigenschappen die er voor nodig zijn. Net zoals omgaan met weerstand.

Meerwaarde Welzijn zoekt actieve inwoners die belangstelling hebben in wat er in hun buurt gebeurt, om als bemiddelaar op te treden. Vooraf krijgen belangstellenden een training. Daarvoor zijn trainingsdagen in gepland op 5 en 6 februari. Aan de opleiding zijn voor de vrijwilliger geen kosten verbonden.

Buurtbemiddeling is een doeltreffende manier om soort problemen aan te pakken met een grote kans op succes. Tweederde van de behandelde zaken wordt dankzij buurtbemiddeling met positief resultaat afgerond. In 300 gemeenten in Nederland is buurtbemiddeling inmiddels beschikbaar.

Voor meer informatie of aanmelding kan contact worden genomen met Nelleke van Wonderen, coördinator buurtbemiddeling Haarlemmermeer via: telefoonnummer 023 5698883 of buurtbemiddeling@meerwaarde.nl.