De Amsterdam The Style Outlets is al in kerstsfeer.
De Amsterdam The Style Outlets is al in kerstsfeer. (Foto's: Peter Vreeswijk)

Opening Amsterdam The Style Outlets een feit

HALFWEG - Vorige week donderdag was het dan zover, Amsterdam The Style Outlets openden de deuren. Diverse koopjesjagers stonden al voor openingstijd voor de ingang om hun slag te slaan.

Ondanks dat niet alles klaar was, toch open

Niet alles is nog klaar, maar dat is een kwestie van tijd en geen belemmering om alvast open te gaan. Zo moet het grachtje bij de hoofdingang nog uitgegraven worden en de puntjes op de i gezet worden voor wat betreft de aanrij routes vanuit Haarlem en Amsterdam.

Tellers bij de ingang

Voor de pandemie was de verwachting dat The Style Outlets twee miljoen bezoekers zou trekken. Denk hierbij ook aan toeristen die direct vanuit Schiphol door zouden kunnen om te winkelen. Momenteel wordt er vanwege COVID-19 toegang gegeven tot maximaal tweeduizend bezoekers. Bij de ingangen staan tellers. Daarnaast wordt er door de retailers en het personeel van de exploitant op gelet dat er voldoende afstand wordt gehouden en is het aantal bezoekers per winkel beperkt. Op zaterdag was het op een gegeven moment zo druk dat tijdelijk de deuren moesten worden gesloten. Wellicht houdt een en ander verband met Black Friday. Opvallend is dat de kerstsfeer overal al aanwezig is terwijl de goed heiligman nog in ons land is.

Nieuwe merken

Het winkelaanbod is gevarieerd met bestaande merken, nieuwe merken en horeca. Merken die al bevestigd zijn, zijn onder andere G-Star, Karl Lagerfeld, Guess, The Kooples, Dstrezzed, S.Oliver, Petrol Industries, Geox, Sketchers, Nike, Adidas, New Balance, Salomon, O’Neill en Björn Borg.

Er is ook ruimte voor Le Creuset, Jamin, een kaaswinkel en een chocolaterie. Voor de inwendige mens wordt gezorgd in de vorm van Coffee Follow, Starbucks, Anne en Max en een friteszaak.

Al met al een mooie aanwinst voor de regio. Hopelijk blijft de parkeeroverlast voor Zwanenburg en Halfweg beperkt en kan iedereen gewoon zijn auto parkeren in de ruime half verdiepte parkeergarage. Ook is er een ruime fietsenstalling aanwezig. En natuurlijk zijn het treinstation en bushalte op loopafstand van de outlet.

Saskia Vreeswijk


De ligt er rustig bij, maar wie weet hoeveel bezoekers er jaarlijks op af komen.