Geen vliegtuigen maar Max Verstappen op de banen van Schiphol, het zou een mooie stunt zijn.
Geen vliegtuigen maar Max Verstappen op de banen van Schiphol, het zou een mooie stunt zijn. (Foto: Pixabay)

Forza wil Max Verstappen promo

HAARLEMMERMEER - Het team van autocoureur Max Verstappen heeft de gemeente Amsterdam toestemming gevraagd om opnames te mogen maken in de lege straten van Amsterdam tijdens de lockdown. De gemeente liet weten daar geen trek in te hebben. Het zou gaan om een promo van het Red Bull Formule 1 team in de hoofdstad. De fractie van Forza Haarlemmermeer roept burgemeester Schuurmans nu op om dit in Haarlemmermeer wel te faciliteren.

'De banen van Schiphol staan nagenoeg leeg, er is vast ruimte genoeg voor het opnemen van een prachtige promo spot'

Paul Meijer van de Forza fractie: β€œDe banen van Schiphol staan nagenoeg leeg, er is vast ruimte genoeg voor het opnemen van een prachtige promo spot, zoals het Red Bull team vorig jaar in de haven van Rotterdam opnam.” Hij roept de burgemeester, die zelf groot fan is van Verstappen, daarom op om het Red Bull team uit te nodigen dit in Haarlemmermeer te komen doen.

Wereldwijd

Meijer vervolgt: "De Formule 1 is ontzettend populair in Nederland, Max Verstappen werd derde in de strijd om het wereldkampioenschap en dit is een enorme kans om Haarlemmermeer wereldwijd te promoten, het sponsorteam van Verstappen weet hoe ze dit kunnen doen. We komen daarmee in een rijtje met wereldsteden als Abu Dhabi, waar Max onlangs nog een race als winnaar eindigde, dus dit is een unieke kans. Bovendien geeft het mensen afleiding en iets om trots op te zijn tijdens de lockdown.”