De PvdA wil samenwerken met grote partijen als Schiphol.
De PvdA wil samenwerken met grote partijen als Schiphol. (Foto's: Pixabay)

PvdA wil ‘Meer Werk Voor Meer’

HAARLEMMERMEER - De PvdA Haarlemmermeer presenteert de notitie Meer Werk Voor Meer, met daarin concrete voorstellen om mensen aan het werk te helpen en houden. Dit is volgens de partij hard nodig om ervoor te zorgen dat Haarlemmermeer een gemeente blijft met voldoende en goed werk voor iedereen.

De PvdA wil hiermee mensen intensief ondersteunen, werk te creëren en als gemeente het goede voorbeeld te geven. ‘Zo investeren wij gericht in de toekomst van onze inwoners’, zo vindt de partij.

Boosdoener

Corona is de boosdoener en heeft een enorme impact op de werkgelegenheid ook in Haarlemmermeer en de regio. Duizenden mensen verliezen hun baan en veel ondernemingen moeten de deuren sluiten. Velen weten niet zeker of zij straks nog werk hebben. “Haarlemmermeer is de zwaarst getroffen gemeente van Nederland. Het eind van de crisis is nog niet in zicht en, als we niets doen, zullen komende periode nog meer mensen hun werk verliezen.

Herstel]

Ook na een vaccinatie voor Corona, zal het herstel van de luchtvaart bijvoorbeeld nog jaren duren. Deze crisis vraagt om een krachtige en sturende overheid die mensen aan het werk houdt, helpt en kan bijdragen aan herstel van de economie. Mensen die nu aan de kant komen te staan, moeten snel weer mee kunnen doen als de economie weer aantrekt”, zo vindt de PvdA.

Uitdaging

Voor de gemeente Haarlemmermeer is dat een nieuwe uitdaging. Voorheen was zo ongeveer iedereen die kon werken ook echt aan het werk. Nu komen mensen met goede werkervaring, kennis en kunde thuis te zitten. De PvdA vindt dat de gemeente er niet alleen voor kan staan bij het aanpakken van deze uitdaging. Daarom stelt de partij voor samen op te trekken met Amsterdam, de luchthaven, andere grote werkgevers, het UWV, House of Skills en anderen om een sluitende aanpak te maken voor alle werklozen.

Zwaarst getroffen

“Een bijdrage van het Rijk om de twee zwaarst getroffen gemeenten van Nederland hierbij te helpen is wat ons betreft hoognodig. We roepen alle betrokken partijen op om samen een plan te maken en hier financiering voor te zoeken.”

De notitie richt zich op vijf speerpunten: werk voor jongeren, werk op maat, de gemeente als voorbeeld, scholing & training en goed werk.

Afbeelding